szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel két évvel a pécsi polgármester balesete után a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a balesetet okozó sofőrt.

A Tolna Megyei Bíróság másodfokon súlyosbította a Toller László volt pécsi polgármester balesetét okozó sofőr büntetését. A bíróság egy év hat hónap fogházbüntetésre ítélte a balesetet okozó férfit, de ennek végrehajtását három év, hat hónap próbaidőre felfüggesztette. A vádlottat a bíróság a próbaidő alatt a gépjárművezetéstől eltiltotta és 280 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte – írja a bama.hu.

Toller Tünde, a pécsi polgármester felesége az ítélet után közölte: a baleset súlyosságát tekintve enyhének véli a büntetést, de a bíróság ítéletét elfogadja.

© MTI

 

Toller László országgyűlési képviselő, Pécs volt polgármestere, valamint szolgálati autójának gépkocsivezetője 2006. június 19-én a 61-es számú főúton szenvedett balesetet. A balesetet követően Szőke János, Toller László gépkocsivezetője a kórházban életét vesztette, a politikus pedig nyílt koponyacsonttörést, agyroncsolódást szenvedett, amelynek következtében az orvosszakértő véleménye szerint tartós egészségkárosodás érte, élete csak folyamatos, intenzív ápolással tartható fenn.

MTI Itthon

Még nem keresik Toller László utódját

A pécsi MSZP csak akkor foglalkozik a tavalyi autóbalesete óta kómában fekvő Toller László parlamenti képviselő utódlásával, ha a politikus mandátuma megszűnik - írta pénteken az Új Dunántúli Napló.

hvg.hu Itthon

Elfogult a bíróság Toller-ügyben?

A bíróság elfogultságának megállapítását kérte a Toller-ügy vádlottjának ügyvédje, Varga Tamás, miután szerinte a vádirathoz képest eltér a bíróság tájékoztatása, amelyet a szakértőknek adott a baleset körülményeiről. Ráadásul ezt a bíróság mint tényállást adta ki, amire csak az ítélet meghozatalakor lenne módja. A tárgyalás szerdán folytatódik.

MTI Itthon

Felesége nem írja alá Toller vagyonnyilatkozatát

Felesége idén nem írja alá a másfél évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatát - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.

MTI Itthon

Elfogultsági indítvány Toller balesetének ügyében

A vádlott védője elfogultságot jelentett be a bíró ellen szerdán a Toller László, Pécs volt polgármestere és gépkocsivezetője 2006 júniusában történt közúti balesetének tárgyalásán a Szekszárdi Városi Bíróságon.

MTI Itthon

Másfél évet kapott Toller balesetének okozója

Nem jogerősen másfél év fogházbüntetésre és 280 ezer forint pénzbírságra ítélte a Szekszárdi Városi Bíróság annak a közúti balesetnek a gondatlan okozóját, amelyben Toller László, Pécs volt polgármestere 2006 júniusában maradandó fogyatékosságot szenvedett, szolgálati gépkocsijának vezetője pedig életét vesztette.

Már az elektromos Peugeot 208 és 2008-ra is jár a 2,5 milliós állami támogatás

Már az elektromos Peugeot 208 és 2008-ra is jár a 2,5 milliós állami támogatás

Bocsánatot kért a szlovák kormányfő a szlovákiai magyaroktól

Bocsánatot kért a szlovák kormányfő a szlovákiai magyaroktól

Egyre alacsonyabbra nőnek a fák – és ez igen nagy baj

Egyre alacsonyabbra nőnek a fák – és ez igen nagy baj