szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A hírt Peter Nicas, a ProfessionalTravelGuide.

A hírt Peter Nicas, a ProfessionalTravelGuide.com vezérigazgatója és főszerkesztője jelentette be. Nicas közölte, hogy ezzel egyidejűleg a légitársaságok minősítésére is bevezetnek egy hatcsillagos rendszert, amely nemcsak az első osztály és a business osztály, hanem a reptéri autóbusz-szolgáltatás értékelését is magában foglalja. A luxushajók hatcsillagos minősítését 2009 őszén tervezik bevezetni.

"A Star Service jelenleg a világ egyik legmegbízhatóbb szállodaminősítő rendszere - mondta Marshall A. Calder, a The Leading Hotels of the World cég marketingért felelős első alelnöke. - Olyan rendszer, amelynek kiegyensúlyozott, pártatlan értékítélete vitán felül áll."

A hatcsillagos minősítést csak azok a szállodák kapják meg, amelyek teljesítik a több mint 1700 szigorú feltételt, köztük kulturális és érzelmi jellegű kritériumokat. Az exkluzív klubba valóban csak olyan hotelek kerülhetnek be, amelyek a legkényesebb ízlésű vendégeknek is tökéletes szolgáltatást nyújtanak. Álljon itt mutatóba néhány kritérium:
- az alkalmazottak száma nem lehet kevesebb, mint a vendégeké;
- minden egyes vendég egyéni igényeihez igazított, nem tolakodó, kifogástalan szolgáltatások;
- a nyilvános helyeken, például ebéd közben is adott az egyéni elkülönülés lehetősége;
- egyedi építészeti megoldások;
- a helyi légkör, a környék hangulatának tükröződése.

A hatcsillagos minősítés részletes feltételeit akkor teszik közzé, amikor Peter Nicas vezérigazgatója világkörüli útra indul, hogy végiglátogassa a "jelölteket".

"A világ több száz luxusszállodájában jártam már vendégként. Az elmúlt néhány évben feltűnt, hogy egyre több olyan hotel épül és működik, amely szétfeszíti az eddigi ötcsillagos minősítési rendszer kereteit - mondta Nicas. - Azok a jelenleg ötcsillagos szállodák kerülhetnek be az új, hatcsillagos kategóriába, amelyek minden eddiginél jobban figyelembe veszik a vendégek személyes igényeit. A létesítménynek nemcsak ki kell elégítenie ezt a kritériumot, hanem olyan birodalomba kell kalauzolnia vendégeit, amely még a legigényesebbeket és leggazdagabbakat is lenyűgözi és az egyediség érzésével tölti el."

Néhány szálloda, amelyik eséllyel pályázik a hatcsillagos minősítésre:

- Európa - Capella Schloss Velden, Ausztria
- Afrika - Susuwe Island Lodge, Namíbia
- Közel-Kelet - One & Only Royal Mirage, Dubai
- Dél-Csendes-óceán - Four Seasons Resort Bali, Sayan Ubud
- Ázsia - Peninsula Hotel, Hongkong; Hyatt Regency Kyoto, Japán
- Dél-Amerika - Park Hyatt Buenos Aires, Argentína
- Észak-Amerika - Jackson Hole, Amangani Resort, Wyoming; Lowell Hotel, New York

"Ezek a luxusszállodák nem szerepelnek a szokásos online utazási oldalakon, amelyek a lehető legolcsóbb szállodai szobákat értékesítik - mondta Nicas. - A leendő hatcsillagos szállodák vendégeinek túlnyomó többsége hagyományos utazási ügynökökön keresztül vagy közvetlenül a szálloda weboldalán foglalja le szobáját."

A ProfessionalTravelGuide.com nem tesz lehetővé online szobafoglalást, ezért kiterjedt adatbázisa az összes szállodát tartalmazza, a hatcsillagos várományosokat is beleértve. (A többi weboldal csak azokat a szállodákat sorolja fel, amelyek szobáit értékesíti.) A ProfessionalTravelGuide.com arra biztatja felhasználóit, hogy hatalmas, gazdag adatbázisa alapján tervezzék meg utazásaikat (ezekhez az információkhoz eddig csak az idegenforgalmi szakemberek fértek hozzá), majd közvetlenül a szállodánál vagy utazási ügynökön keresztül foglaljanak szobát, hogy a lehető legjobb árat kapják.

A ProfessionalTravelGuide.com weboldalon nem található semmiféle felhasználói tartalom, kizárólag azoknak a profi újságíróknak az értékelései, akiknek elegendő tudásuk, tapasztalatuk van ahhoz, hogy megkülönböztessenek egy hatcsillagos szállodát az ötcsillagosoktól.

[[ Oldaltörés: Fotók a biztos jelöltekről ]]

Capella Schloss Velden, Ausztria
Four Seasons Resort Bali, Sayan Ubud
Four Seasons Resort Bali, Sayan Ubud
Four Seasons Resort Bali, Sayan Ubud
Peninsula Hotel, Hongkong


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A magyar határtól nem messze lehet egy új Volkswagen-gyár

A magyar határtól nem messze lehet egy új Volkswagen-gyár

Szivárogtatnak a dolgozók: kritikus hibák vannak a Boeing repülőgépgyárában

Szivárogtatnak a dolgozók: kritikus hibák vannak a Boeing repülőgépgyárában

Gréczy Zsolt: Neveletlenség Dobrev Klárát Gyurcsány Ferencnének hívni

Gréczy Zsolt: Neveletlenség Dobrev Klárát Gyurcsány Ferencnének hívni

Dohányoztak a Notre-Dame-on dolgozó munkások, ismerte el a felújítást végző cég

Dohányoztak a Notre-Dame-on dolgozó munkások, ismerte el a felújítást végző cég

Félnek a Twitternél, hogy álhírek lepik el a netet az EP-választásokkor, úgyhogy bevetnek egy új eszközt

Félnek a Twitternél, hogy álhírek lepik el a netet az EP-választásokkor, úgyhogy bevetnek egy új eszközt

Britney Spears minden idei koncertjét lemondta

Britney Spears minden idei koncertjét lemondta