szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az Otthon Centrum elsőként vezeti be az ingatlanpiacon a jövedelempótló...

Az Otthon Centrum elsőként vezeti be az ingatlanpiacon a jövedelempótló biztosítást, mely egy nem várt jövedelem kiesés, így akár munkanélküliség esetén is szabadon felhasználható havi kifizetéseket biztosít az ügyfeleknek. Az Otthon Centrum és a francia Axeria, valamint az angol London General Insurance biztosítók közös terméke egy szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás, mely nem kötődik konkrét hitelhez.  Az új szolgáltatást 2008. december 1-től vehetik igénybe az ügyfelek.

Az Otthon Centrum jövedelempótló biztosítása munkanélküliség és keresőképtelenség, azaz betegállomány esetén egy éven keresztül biztosít rendszeres havi kifizetéseket. Az új konstrukció csoportos létszámleépítés esetén is felhasználható. A biztosítási konstrukció egyik legfontosabb előnye a viszonylag nagy maximális kifizetési összeg, ami jelenleg 250 ezer Ft.  Az ügyfél 10 ezer forintos lépésekben szabadon választhatja meg a havi kifizetések összegét, de ez nem haladhatja meg nettó jövedelmének 70 százalékát. 

Keresőképtelenség esetén a munkanélküliségre választott havi pénzösszeg fele kerül kifizetésre. Például, ha egy 130  ezer Ft nettó jövedelemmel rendelkező ügyfél a maximális 90  ezer Ft-ot választja, ezzel egyben meghatározza  a keresőképtelensége esetén fizetendő összeget is, ami itt 45 ezer Ft. Az Otthon Centrum jövedelempótló biztosítása baleseti biztosítást is magába foglal: ennél 1-5  milló Ft között változik a szolgáltatási összeg.

Az Otthon Centrum által bevezetett konstrukció kétféle díjcsomaggal érhető el. Az alapdíjcsomagot azok vehetik igénybe, akik lakást vásárolnak, vagy lakáscélú hitelt vesznek fel a hálózaton keresztül. A kedvezményes díjcsomag azokat illeti meg, akik lakásvásárlás mellett hitelüket is az OC-on keresztül veszik fel.  A biztosítási díj mértéke többek között függ az ügyfél iskolai végzettségétől, lakhelyétől és jövedelmétől, a választott díjcsomagtól, illetve néhány egyéb kockázati tényezőtől. 

Egy középfokú végzettséggel és 130.000 Ft-os nettó jövedelemmel rendelkező ügyfélnek - ha a maximálisan válaszható 90 ezer Ft-ot választja - havonta 2.978 Ft-ot kell fizetnie az alap díjcsomagért. Ha lakásvásárlás mellett lakáscélú hitelt is vesz fel – azaz hitelből vásárolja a lakását – akkor a kedvezményes díjcsomag mindössze havi 2.482 Ft-ba kerül. 


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trendforduló a munkaerőpiacon: a nagyvállalatok lassan újra bővítenének

Trendforduló a munkaerőpiacon: a nagyvállalatok lassan újra bővítenének

Menet közben töltenék az elektromos kocsikat a tel-avivi utak

Menet közben töltenék az elektromos kocsikat a tel-avivi utak

Csempészett vendégmunkások miatt razziázott a német rendőrség

Csempészett vendégmunkások miatt razziázott a német rendőrség