szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

1.

1. Fleur de Lys Villa, Beverly Hills, California (USA)
A francia Versailles-i kastély mintájára épült Beverly Hills-i villa a világ egyik legdrágább luxusingatlana, 2008-ban 125 millió dollárt ért. Ötven szobája, 9 garázsa van, utóbbi vagyonokat érő járgányokkal, könyvtára pedig tele van kincset érő, első kiadású művekkel.

2. Jacobean birtok, Greenwich, Connecticut (USA)
A 40 hektáros, festői szépségű földbirtokon álló villa értékét szintén 125 millió dollárra becsülték tavaly. Tizennégy hálószobája, 13 fürdőszobája van, elképesztő belsőépítészeti megoldásokkal, díszes boltozatos mennyezettel, nagyvonalú terekkel. A szobákat márványpadlók, méregdrága rózsafa bútorok, különleges ablakok díszítik.

3. Updown Court Villa, Windlesham, Surrey (Anglia)
A 110 millió dollárra taksált villát tavaly az Egyesült Királyság legdrágább épületeként tartották számon. A 103 szobás épület adottságai vetekednek a Buckingham Palotáéval. Az 58 hektáros területen fekvő, erdővel, udvari szökőkutakkal, úszómedencés kerttel rendelkező villa extrái (a sok közül) az 50 férőhelyes mozi és 8 limuzinnal megtöltött luxusgarázs.

4. „Tranquility” Villa, Lake Tahoe, Nevada (USA)
A 2008-ban százmillió dollárra értékelt villát Joel Horowitz, a Tommy Hilfiger divatmárka egyik alapítója építtette, az Észak-Európában előforduló hegyi házak mintájára. A tulajdonos egyebek mellett 19 férőhelyes filmszínházzal, impozáns, 3500 palack tárolására alkalmas borpincével, átriumos úszómedencével is büszkélkedhet.

5. Eurázsia Rekreációs Központ, Moszkva (Oroszország)
A 100 millió dollárt érő, felújított villa rekreációs központként funkcionál. Luxusigényű török és orosz fürdők, szaunák, úszómedencék, fitness-termek, impozáns társalgók, pihenőhelyek fogadják a betérőket.

6. Hillandale Villa, Stamford, Connecticut (USA)
Becsült értéke 2008-ban: 95 millió dollár

7. BootJack Ranch, Pagosa Springs, Colorado (USA)
Becsült értéke 2008-ban: 88 millió dollár

8. Leopolt Villa, Cote d’Azur (Franciaország)
Becsült értéke 2008-ban: 88 millió dollár

9. Bel Air Villa, California (USA)
Becsült értéke 2008-ban: 85 millió dollár

10. Southhampton Villa, Sanctuary, New York (USA)
Becsült értéke 2008-ban: 80 millió dollár

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!