szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A felénél tart Abu Dhabi 35 emeletes, 160 méter magas ferde felhőkarcolójának...


A felénél tart Abu Dhabi 35 emeletes, 160 méter magas ferde felhőkarcolójának építése. A Capital Gate nevű épület 18 fokban "hajlik" nyugati irányban - ehhez páratlan mérnöki és építői teljesítményre van szükség. Továbbá komoly műszaki megoldásokra, egyebek mellett  több száz, mélyen a földbe ásott cölöpre, amelyek horgonyként tartják a toronyházat a gravitáció, a szél és földmozgások hatásaival szemben. Az épületben 200 szobás Hyatt szálloda kap helyet, az ötcsillagos hotel érdekessége, hogy az uszodát 80 méter magasan, a toronyház felénél alakítják ki.
VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Dubaj: ilyen egy luxus buszmegálló

Dubaj, ez az apró arab államocska a luxusturizmusba fekteti kőolajból származó bevételei jelentős részét, így készülve...