szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Novacem egy zseniális újításá, amellyel már ez is lehetséges: az...

A Novacem egy zseniális újításá, amellyel már ez is lehetséges: az új építőanyag ugyanis CO2-t nyel el, amikor szilárdul. Az Imperial College London újításának alapja a Portland cement, amelyet magnézium-oxiddal és ásványi anyagokkal kevertek, ugyanakkor az új cementből kihagyták a CO2-képződésért elsősroban 
felelős mészkövet és kalcium-karbonátot. A Novacem komoly segítséget jelenthet a jövőben a globális felmelegedés elleni harcban.A Portland cementtel ellentétben a “zöld” cement gyártása során is minimális a szén-dioxid kibocsátás, ugyanis jóval alacsonyabb hőmérsékleten égetik a Novacem-et. A tudósok számításai szerint minden egyes tonna Novacem-mel kiváltott Portland cement háromnyegyed tonnányival kevesebb CO2-kibocsátást eredményez.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!