szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A napilap cikke szerint a két folyamat libikókája egyelőre a bérlők számára...

A napilap cikke szerint a két folyamat libikókája egyelőre a bérlők számára eredményez kedvezőbb árakat: nagyobb kínálat mellett tíz-húsz százalékkal olcsóbban lehet kiadó lakáshoz jutni a fővárosban, mint egy évvel korábban. A Népszabadság beszámol arról is, hogy egyre több lakáskiadó tulajdonos fordul ügyvédhez, mert lakója nem fizet bért, nem egyenlíti ki a közműszámlákat, és végül, ha emiatt felmondanak neki, nem hagyja el a lakást. Ha a tulajdonos ilyenkor törvényesen jár el, perel és jogerős ítéletre vár, beletelhet egy-másfél évbe is, mire újra bemehet a lakásába, és számba veheti a veszteséget, amely milliós nagyságrendű is lehet. Ha viszont erőszakkal - akár csak zárcserével - próbál ingatlanához jutni, elzárással büntethető bűncselekményt követ el - áll a cikkben.

A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint van tiszta megoldás, csak kevesen ismerik: a kiürítési kötelezettséget is tartalmazó, közjegyzői okiratba foglalt bérleti szerződésben leírtakat per nélkül is bírósági végrehajtásra lehet vinni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!