szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A 2000 megawatt kapacitású komplexum teljesítménye harmincszor akkora, mint az...

A 2000 megawatt kapacitású komplexum teljesítménye harmincszor akkora, mint az Európában  működő napkollektoroké. Egy megawatt teljesítmény nagyjából 800 amerikai család áramszükségletét fedezi. A világ legnagyobb légszennyezőjeként számon tartott Kínában széntüzelésű erőművekben termelik meg az elektromos áram 80 százalékát, de a kormány tervei szerint 2020-ban már megújítható forrásokból származna legalább 15 százalék. Akkorra Kínában 20 ezer megawattra emelkedhet a naperőmű kapacitás. Elemzők emlékeztetnek arra, hogy léteznek már a világban nagy teljesítményű napkollektor parkok, ezek kapacitása 50-60 megawatt körüli. A tervezett beruházásoknak köszönhetően Kína már 2010-ben a megújuló energia legnagyobb felhasználója lehet a világon, maga mögé utasítva Európát, Japánt és az Egyesült Államokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!