szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP-s vezetésű Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának jóváhagyásával hozták tető alá azokat a gyanús...

Az MSZP-s vezetésű Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának jóváhagyásával hozták tető alá azokat a gyanús ingatlancseréket, amelyek egyike miatt Lévay Levente, Kispest egykori SZDSZ-es polgármestere vádlottként állt a bíróság elé. A gyanús csereszerződéseket Mester László (MSZP) pestszentlőrinci polgármester írta alá. Az ügyben 5 éve nyomoznak, szerda délelőtt volt az első bírósági tárgyalás. Lévay Leventét, Kispest egykori polgármesterét okirat-hamisítással vádolják.

A módszer, amivel kiszolgáltatott sorsú emberektől lakást csaltak el, viszonylag egyszerű volt: a vádlottak vettek egy vidéki telket, aztán a nehéz helyzetbe került embereknek ezt a lakhatást ajánlották cserébe a pesti lakás bérleti jogáért. Az ügyben szükség volt egy ügyvédre, aki elkészítette a papírokat, de az önkormányzatra is, ahol a bérleti jogot bejegyezték. A bérleti jog új jogosultja rövid határidőn belül megvásárolhatta kedvezményesen a XVIII. kerülettől az önkormányzati lakást. Minden egyes ügyleten több millió forint haszon keletkezett, amit a rendszer "üzemeltetői", illetve az egyes ügyletet névvel felvállalók osztottak szét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!