szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nem sokat javult a helyzet Miskolc kiliáni, diósgyőri városrészében, továbbra is az utcán hömpölyög a megáradt...

Nem sokat javult a helyzet Miskolc kiliáni, diósgyőri városrészében, továbbra is az utcán hömpölyög a megáradt Szinva-patak vize. Az éjszaka is több százan védekeztek homokzsákokkal Miskolcon. A tűzoltóság szerint az ár levonulásáig nincs hova szivattyúzni a vizet. Mivel a várost ellátó karsztvizek sok helyen zavarossá váltak, hat kutat el kellett zárni, ezek adják Miskolc vízellátásának 30-40 százalékát érinti.

Rendkívül magas a Bódva vízszintje, a Borsod megyei Szalonnán az éjszaka két családot kellett kiköltöztetni, Szendrőnél 80-100 házat veszélyeztet közvetlenül a folyó, Edelényben pedig egész éjjel magasították a töltést, hogy a mederben tartsák a vizet. Vízben áll a szikszói kórház is. Baranyában is rossz a helyzet, több mint százszor vonultak ki a tűzoltók vasárnap. Lezárták Pécs legforgalmasabb terét is.

A borsodi Szikszó polgármesetere elmondta, hogy a város kórháza vízben áll, de a betegek nincsenek veszélyben. A kórházban mintegy 240 beteg van, ellátásukról gondoskodunk, kenyeret, vizet és más élelmiszereket juttatunk be nekik - mondta a polgármester. A kórház a 3-as számú fő út mentén található, a városon átvezető Vadász-pataktól nem messze, amely ismét hatalmas mennyiségű vizet hoz magával a hegyekből.

Baranyában több mint százszor vonult ki vasárnap a katasztrófavédelem; továbbra is homokzsákokkal védekeznek több településen a folyamatos esőzés miatt. Továbbra is több baranyai településen (Sásd, Hobol, Magyaregregy, Majs) folyik a védekezés a megáradt patakok, illetve az eltelítődött csatornák miatt. Pécsett utóbbi okozza a legnagyobb problémát, több utcában áll a víz. Az áradások mellett továbbra is tetézi a bajt a fölázott talaj, több helyen fák dőltek az útra. Hetvehelyen az átázott löszfal csúszott meg; a közeli épületet életveszélyessé nyilvánítottak, két embert kiköltöztettek vasárnap délután.

Le kellett zárni Pécs egyik legforgalmasabb terét, az Ágoston teret hétfőn, mert az esőzések miatt járhatatlanná vált - közölte a rendőrség. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, hogy a város egyik fő közlekedési útja mentén található teret mikor nyitják meg újra a forgalom előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Eddig 4 milliárdba került a vihar

A hétfő reggeli adatok szerint mintegy ezer bejelentés érkezett a piacvezető AEGON Magyarország biztosítóhoz az elmúlt...