szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Monacoban idén tavasszal volt az Odeon nevű toronyház alapkőletétele.

Monacoban idén tavasszal volt az Odeon nevű toronyház alapkőletétele. A 170 méter magas építmény munkálatai jól haladnak, noha nem sokkal az indulás után rövid időre leállították. A látogatók csak 2014  tavaszán mehetnek be, a tervek szerint akkorra lesz kész a 49 illetve 47 emeltes két ikertorony. Ez lesz a harmadik legmagasabb épület Franciaországban a párizsi Montparnasse (210 m) és a Total olajcég felhőkarcolója (187 m) után -  számolt be a The Monaco Times című lap.

Így "illeszkedik" az épület a környezetbe
©
A tavaszi alapozó munkák
©

A 370 millió eurós beruházás kivitelezője a francia Vinci Construction, a cégnek már vannak tapasztalatai a magas házak építésében. Számolnia kell azonban azzal, hogy a cilvil ellenállás lassíthatja a munkát. A környék lakói ugyanis azt sérelmezik, hogy az Odeon elveszi majd a kilátást előlük. Ráadásul beárnyékolja az ügyet, hogy az országos korrupcióellenes küzdelemben folytatott nyomozás után letartóztatták a polgármestert (Gerard Spinelli), mert a gyanú szerint ez a beruházás sem volt "tiszta". Három hónapot ült, most szabad lábon védekezik.     

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!