szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A zöld nemcsak az iszlám színe, hanem a környezettudatos gondolkodásé is.

A zöld nemcsak az iszlám színe, hanem a környezettudatos gondolkodásé is. Ebben az értelemben kétszeresen zöld lesz az a minaret, amelyet 2,5 millió euróból (650 millió forintból) építenek fel az iszlám hívei Németországban.

Selcuk Ünyilmaz, a mecsetet tervező hamburgi építésziroda vezetője szerint a mecset a modern és a hagyományos iszlám építészet ötvözetét kínálja. A mecset tornya 22 méter magas lesz, amelyben két darab másfél méteres szélturbinát építenek. A szélenergiából fedezik majd a komplexum melegvízellátását.

A projekt részeként kulturális és sporttevékenységre alkalmas épületeket is terveznek. Az összesen 1200 négyzetméteres területen iszlám iskolát, kávézót, hajvágó szalont, valamint egy nyitott sportpályát is kialakítanak.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Szép mecsetek szerte Európában

Szaudi támogatással építi meg varsói nagymecsetét a Lengyelországi Muszlim Liga a lengyel rádió nemzetközi adása...