szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Tavaly sikerrel pályázott és nyert a kastély a Nemzeti Kulturális Fejlesztési Alap Mûemléki és Régészeti Szakmai...

Tavaly sikerrel pályázott és nyert a kastély a Nemzeti Kulturális Fejlesztési Alap Mûemléki és Régészeti Szakmai Kollégiuma által veszélyeztetett helyzetû mûemléképületek veszélyelhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatására kiírt pályázatán.

Az óratorony után a kastély többi részét is szeretnék felújítani

Az óratorony csúcsdíszének veszélyes méretû dõlése és a kicserélt zárófödém fölötti ácsszerkezetek kijavítása és a héjalási hiányosságok megszüntetése állt a középpontban. A felújítás a történeti hûség érdekében kiegészült az óramû pótlásával. Az óratorony részleges felújítása egyben veszély elhárítási célokat is szolgált, így befejeztével várhatóan látogatható lesz a park egy része is a kastély túloldalán.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!