szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Veszprém megyei kormányhivatal csütörtök este megsemmisítette azt a jegyzői határozatot, amely pénteken hatósági...

A Veszprém megyei kormányhivatal csütörtök este megsemmisítette azt a jegyzői határozatot, amely pénteken hatósági pecséttel záratta volna be az uniós támogatással elkészült, június végén megnyitott, négycsillagos badacsonytomaji borhotelt, amely használatbavételi engedély nélkül kezdte meg működését.

Weller-Jakus Tamás, Badacsonytomaj jegyzője elmondta, határozata ellen elfogultsági kifogást emeltek az érintettek, ennek a kormányhivatal helyt adott, így a 48 szobás borhotel egyelőre tovább üzemelhet. Szerinte ez nem változtat a tényeken, és ha a hotelnek nincsenek meg a törvény által megkövetelt engedélyei, az eljárás lefolytatására kijelölt tapolcai jegyzőnek is hasonló döntést kell hoznia.

Nagy Miklós szállodaigazgató szerint a jegyző túllépett a hatáskörén, mivel a helyi önkormányzat mint telekszomszéd érintett, ezért nem járhatott volna el az ügyükben. Hangsúlyozta, a szálloda sikeresen, 80-90 százalékos telítettséggel üzemel, és álláspontja szerint most már minden szakhatósági engedélye megvan. Csütörtökön megkapta a fennmaradási engedélyt is, igaz, csak első fokon, így meg kell várni a jogerőre emelkedését. Szerinte a nyitva maradásuk a településnek és az egész régiónak is érdeke, hiszen a borhotel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén épült, a térség egyedülálló turisztikai fejlesztéseként, helyi adókat fizetve, és ötven embernek adva munkát.

A június végén megnyílt badacsonyi Bonvino egy helyi borász és vendéglátós család beruházásaként épült meg 900 millió forintból, 200 millió forintos uniós támogatással. Az új vállalkozást a térségre jellemző szálláshiányra és a borturizmusra alapozták. Két, a hotel szomszédságában élő badacsonytomaji lakos állítása szerint szabálytalanul épült meg egy hotelszárny, az ingatlanjaik elértéktelenedését okozva, ezért fordultak panasszal minden érintett hatósághoz. A panaszok miatt lelassult az engedélyeztetési eljárás. 
    

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

A Mátrában is lesz luxus hotel

A beruházó azt közölte lapunkkal, hogy elkezdődtek az egyeztetések a potenciális beszállítókkal, neveket azonban nem...