szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Ha van tényező, amely a jelenlegi túlkínálatért okolható a használtlakás-piacon, az a magyar vásárlók túlárazási...

Ha van tényező, amely a jelenlegi túlkínálatért okolható a használtlakás-piacon, az a magyar vásárlók túlárazási hajlama. Főleg a családi házaknál szokták 15-25 százalékkal is feljebb lőni a kínálati árat. Majd bírálják a közvetítőt, hogy nem a nekik, vagyis a tulajdonosnak megfelelő áron adná el az ingatlant. Hallgassunk a nagyobb hálózatok felkészült közvetítőire, kevésbé fogunk csalódni.

©

Még akkor sem érdemes túlzottan nagy összeget hirdetni, ha nagyobb alkulehetőséget kínálunk. A vevők fejében ugyanis az egyes árkategóriákhoz bizonyos színvonal, szolgáltatási szint, alapterület vagy életkor társul. Ha a túlárazás miatt átlépünk egy ilyen kategóriát, azok az érdeklődők jönnek, akiket az adott szint érdekel, és csalódni fognak, hiszen egy alacsonyabb kategória jellegzetességeit találják. Nem alkusznak, hanem egyszerűen továbbállnak.

©

Nehéz elfogadnia az eladónak, hogy a fejében élő kép a lakásáról bizony nem azonos azzal, amelyet egy kívülálló lát. Hiába tudjuk, milyen látványos a nappali a délutáni fényben, vagy milyen messze ellátni az erkélyről tiszta időben, ha mindezt nem tudjuk megmutatni. Amikor a házat hirdetjük, olyan képanyagot kell összeállítanunk, amely a lakást a legjobb formájában mutatja. Így könnyen felkeltjük iránta az érdeklődést.

©

Nagyon sokat ronthat a rossz technikával készült fotó. Az interneten és hirdetési magazinokban számos ferde, rossz fényben, rossz kivágásban szereplő ingatlan fényképe kering, amely nem kelti fel az érdeklődők figyelmét. Két megoldás létezik: vagy áldozunk egy profi fotósra (néhány ezer forintos költsége bőséggel megtérül a több milliós ingatlaneladáskor), vagy megtanuljuk legalább az alapvető fogásokat.

Bár az ingatlan-közvetítők hátán végigfut a hideg, ha meghallják, mégis igaz, hogy sok vevő az ingatlan közvetlen megtekintése előtt körbeautózza, körülsétálja az épületet csak úgy, ismeretlenül. Nem csak azért teszik ezt, mert szeretnék megspórolni a közvetítő díját, és azt lealkudni a vételárból, hanem hogy eldöntsék: az első benyomás alapján szeretnének-e közelebbről megismerkedni a lakással.

Ha vissza sem térnek, annak gyakran az az oka, hogy az ingatlan nincsen rendben tartva. Kívülről öregnek, koszosnak és használtnak látszik, lekopott festékek, koszos ablakok, elhanyagolt kert jellemzik. Mielőtt meghirdetjük az ingatlant, frissítsük föl egy kicsit kívülről, hadd tűnjék igazán gondozottnak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Game over: a Microsoft is megunta a Candy Crush-t

Game over: a Microsoft is megunta a Candy Crush-t

Három hónap alatt megduplázódott a kórházak adóssága

Három hónap alatt megduplázódott a kórházak adóssága

Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence

Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence

Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula és Venczel Vera

Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula és Venczel Vera

Videó: parkolás közben robbanhatott fel egy Tesla

Videó: parkolás közben robbanhatott fel egy Tesla

Szennyvízaknába fulladt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban

Szennyvízaknába fulladt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban