szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A visegrádi luxushotel befejezésére készült Orbán Viktor kormányfő veje, de valami közbejött.

A Tiborcz közvetett tulajdonában lévő cég korábban benyújtotta a hatóságoknak az engedélyezéshez szükséges előzetes környezetvédelmi hatástanulmányt, de a 250 ezer forintos igazgatási szolgáltatási díjat már nem fizette be. A dokumentáció levegőtisztaság-védelmi szempontból sem tartalmazza a szükséges iratokat, így a hivatal lezárta az eljárást.

A félkész, 1,8 milliárd forintra tartott visegrádi szállodaépület 2016-ban került az akkor még csak Tiborcz-közelinek tartott vállalat, a Hotel Vsgrd tulajdonába, „méghozzá néhány hónappal az után, hogy a hitelező bank, az MKB ismét magánkézbe került, és ma már azt is tudni lehet, hogy ez a magánkéz Mészáros Lőrincé” – írtuk meg korábban.

A szálloda megálmodói úgy jellemezték az épületet, hogy három részből, egy kétszintes üveg-kő sziklából, egy rajta nyugvó üveghegyből, és a tetőn csúcsosodó sziklából áll. Az eredeti tulajdonos, az ír kézben lévő Tourist Projects Kft. a 2008-as válság kirobbanása után félbehagyta az építkezést, és a felvett kb. 16 milliárd forintnyi bankhitelt sem tudta visszafizetni.

Az immár Mészáros-kézben lévő MKB eladta a követelését egy addig ismeretlen cégnek, a Hotel Vsgrd elődjének, 2017 decemberétől pedig már a cégbírósági nyilvántartás szerint is közvetetten Tiborcz birtokába került a félkész szálloda. A Longoria Holdingban ugyanis a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. december 1-jétől birtokolja a részvényeket, a BDPST pedig felvállaltan Tiborcz-érdekeltség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabó Yvette Vállalkozás

Üveghegyet épít Tiborcz a Dunakanyarban

A visegrádi luxushotel befejezésére készül Orbán Viktor kormányfő veje, akinek közvetett tulajdonában lévő cége benyújtotta a hatóságoknak az engedélyezéshez szükséges előzetes környezetvédelmi hatástanulmányt.

Az Amazon óvintézkedésből kibontja az új 5G-s mobil dobozait, és úgy küldi ki a vevőnek

Az Amazon óvintézkedésből kibontja az új 5G-s mobil dobozait, és úgy küldi ki a vevőnek

Újabb hitelválság jöhet a magyaroknál, vagy tanultunk a 2008-as leckéből?

Újabb hitelválság jöhet a magyaroknál, vagy tanultunk a 2008-as leckéből?

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend