szerző:
hvg.hu

A Csilla névre hallgató csetbot-asszisztens nemcsak felkutatja a legmegfelelőbb lakást, hanem a hitelkiválasztásban is segít. A hús-vér asszisztenseknek állítólag nincs okuk a féltékenységre, az ő munkájukra is szükség lesz.

Facebook Messenger alkalmazáson keresztül elérhető csevegőrobotot mutatott be az Otthon Centrum. A Csilla névre keresztelt virtuális ügyintéző az ingatlan és a hitel kiválasztásába is segít. Hamarosan jön az e-szerződés, illetve a big data elemzéseken alapuló ingatlanajánló rendszer.

Csillát az Index, az Árkád és a szállás.hu csevegőrobotját is készítő Talk-A-Bot fejlesztette. A virtuális asszisztens a potenciális ügyfelekkel való társalgás során folyamatosan tanul, ezáltal segítve a személyre szabott ajánlatok megtalálását. A megfelelő ingatlan megtalálása esetén Csilla kapcsolatfelvételi lehetőségeket kínál fel az ingatlanszakértővel. Amennyiben a keresés nem zárul sikerrel, úgy kérhetjük Csillát, hogy amikor az általunk megadott paramétereknek megfelelő ingatlan válik elérhetővé, azt üzenetben jelezze felénk.

További értékes funkcióinak egyike az árváltozás követő, amely bekapcsolásával a kiválasztott ingatlanok árának változása esetén a csevegőrobot azonnal értesít minket. Szintén fontos innováció az ingatlanajánló rendszer, amely elemezve a lezajlott tranzakciókat és a keresési előzményeket, segít megtalálni a legmegfelelőbb ingatlant. Az algoritmus képes az ember által megfigyelt mintákat a számára feldolgozhatatlan mennyiségű faktorral súlyozni, így relevánsabb ajánlatokat tud felmutatni az érdeklődőknek.

„Az automatizációs folyamatok azonban nem képesek kiváltani az emberi tényezőt ebben a szektorban” – hangsúlyozza Kosztolánczy György. Ennek legfőbb oka véleménye szerint, hogy az ingatlan eladás és vásárlás során az ügyfelek erőteljesen igénylik a szakértő figyelmet, a döntések emberi és szakmai támogatását. Ez kiemelten igaz azokban az összetett és bonyolult helyzetekben, amelyeket jelzáloggal terhelt vagy végrehajtás alatt lévő ingatlanok, hagyatéki ügyek vagy láncvásárlások idézhetnek elő.

Az ingatlanpiaci szektorban egyre nagyobb teret nyernek az olyan innovatív technológiai megoldások, mint a virtuális valóság (Virtual Reality, VR), a kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR), és az adatbányászat, illetve a statisztikai módszereket alkalmazó (ún. big data) szoftverek vagy a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI).

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A rendőrség szerint hazudik az MSZP az alelnök sérüléseiről - mutatjuk, mi történt pontosan

A rendőrség szerint hazudik az MSZP az alelnök sérüléseiről - mutatjuk, mi történt pontosan

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Rájöttek a tudósok: ha 22,8 foknál hidegebb van, megugrik a halálesetek száma

Rájöttek a tudósok: ha 22,8 foknál hidegebb van, megugrik a halálesetek száma

Saját és munkatársai fizetését is eljátszotta egy román férfi

Saját és munkatársai fizetését is eljátszotta egy román férfi

Videó: néha ki kell próbálni, tudja-e a Bugatti Chiron a 420 km/h-t

Videó: néha ki kell próbálni, tudja-e a Bugatti Chiron a 420 km/h-t

Ebben az iskolában egy öleléssel kezdődnek az órák

Ebben az iskolában egy öleléssel kezdődnek az órák