szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Presztízs odaköltözni.

A fővárosi agglomeráció árversenyében Pesten Dunakeszi, Budán Budakeszi lett a legdrágább – írja a Világgazdaság. Dunakeszi a korábban Újpesten vagy Rákospalotán élők között népszerű, Budakeszi a II. vagy a XII. kerületieknek lehet különösen vonzó.

A lap szerint a budai oldalon teljesen más szempontok játszanak szerepet a népszerűségben, mint a pestin: sokkal nagyobb a jelentősége az érintetlen természeti környezetnek, a sajátos miliőnek, és nem utolsósorban a presztízsnek.

Szintén drágának számít Remeteszőlős és Telki. Egyik településről sem különösebben egyszerű a közlekedés, hiszen nincs vasút, sem autópálya, az M0-s körgyűrű nyugati szakaszának tervei pedig egyelőre csak a tervezőasztalon léteznek, ráadásul szolgáltatásokban, szociális és oktatási intézményekben sem dúskál a környék, Remeteszőlősön mégis 505 ezer forint, míg Telkiben 475 ezer forintos átlagos négyzetméterárak vannak. Ezzel megelőzik a főváros 14 (!) kerületét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában