szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizennégy város van a budapesti agglomerációban, ahol 25 százalékosnál nagyobb volt az ingatlanpiaci áremelkedés egy év alatt.

Az elmúlt években meredeken emelkedő budapesti ingatlanárak, valamint a kertes házak iránti kereslet növekedése ismét népszerűvé tette az agglomeráció településeit a vásárlók körében. A járvány miatt átalakuló munkavégzési szokások felerősítették, felgyorsították ezt a folyamatot, egyre többen akarnak kiköltözni a főváros vonzáskörzetébe – olvasható az OTP Ingatlanpont elemzésében.

Miközben Budapesten már valamelyest lassul a drágulás, az agglomeráció 14 városában a 25 százalékot is meghaladta az áremelkedés mértéke. Csökkenést pedig mindössze egyetlen helyen, Visegrádon mértek.

A legnagyobb áremelkedést mutató város négy kivételtől – Budakeszi, Budaörs, Vác, Pomáz – eltekintve az olcsóbb keleti/déli szektorban találhatóak.

A legdrágább település az agglomerációban Budaörs, ahol 620 ezer forint volt a járvány előtt az átlagos négyzetméterár. A listán ez után Dunakeszi és Biatorbágy következik 530, valamint 500 ezer forinttal. Diósdon és Szentendrén 490, Budakeszin 480, Budakalászon és Törökbálinton 450 ezer forint volt az átlagos négyzetméterenkénti ár.

A koronavírus miatti válság előtt Érden adták el az érintett városok között legtöbb ingatlant, egy év alatt 830-at. Dunakeszin 700-ig, Szigetszentmiklóson 600-ig jutottak, de a listán negyedik Vácon is volt 560 tranzakció egy év alatt. Ez után nagy szakadék következik, az ötödik helyezett Gödöllőn már csak 330 ingatlant adtak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Volt kulcsa, de inkább szétverte az albérlete ajtaját

Volt kulcsa, de inkább szétverte az albérlete ajtaját

Maszk nélkül köszöntötte fel a fideszes képviselő a 95 éves Marika nénit

Maszk nélkül köszöntötte fel a fideszes képviselő a 95 éves Marika nénit

40 világhírű művész írt nyílt levelet, hogy szüntessék meg az SZFE elleni kultúrharcot

40 világhírű művész írt nyílt levelet, hogy szüntessék meg az SZFE elleni kultúrharcot