szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Hárommilliárd forintot meghaladó összeggel csökkenti hitelállományát az idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

Hárommilliárd forintot meghaladó összeggel csökkenti hitelállományát az idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat. A 2,187 milliárd forint tőke-, és a 663 millió forint kamattörlesztést december 31-ig teljesíti a város, és az év végéig 176 millió forinttal csökken az önkormányzati kezességvállalás nagysága is.

©

A hódmezővásárhelyi önkormányzat az elmúlt öt évben nem vett fel jelentősebb összegű hitelt. A legutóbb 2006-ban 69,4 millió svájci frank értékben, zárt körben bocsátott ki kötvényt, a befolyt összeget a város a fejlesztések finanszírozására, uniós és hazai pályázatok önerejének biztosítására használta fel.

A kötvénytörlesztés az idén kezdődött meg, december végéig 3,417 millió svájci frankot fizet vissza Hódmezővásárhely. A sajtóreferens kitért arra, hogy az önkormányzat az elmúlt években jelentős racionalizálást hajtott végre, ennek köszönhetően a városnak évek óta nincs működési hitele. A kötvénykibocsátását követően az önkormányzat adósságstopot rendelt el, a város gazdálkodását, különös tekintettel a kötvény lejegyzését és felhasználását, az Állami Számvevőszék 2009-ben ellenőrizte, és mindent törvényesnek, szabályosnak talált - tudatta Göbl Vilmos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vírus különleges sanszot ad a magyaroknak a romániai választáson

A vírus különleges sanszot ad a magyaroknak a romániai választáson

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból