szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Átadták a csaknem 400 millió forintból, ötven százalékban állami és uniós támogatásból felépített új vállalkozói...

Átadták a csaknem 400 millió forintból, ötven százalékban állami és uniós támogatásból felépített új vállalkozói inkubátorházat pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

A 950 négyzetméteres szolgáltató központ azokat a helyi ipari parkba betelepülni szándékozó, elsősorban forráshiánnyal küzdő vállalkozásokat segíti, amelyek nem rendelkeznek saját irodával, valamint kiépített telekommunikációs infrastruktúrával. A park menedzseri feladatait is ellátó inkubátorházban tizenhárom irodát és nyolc kiszolgáló helyiséget alakítottak ki. Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az épületet a megújuló energia hasznosítására alkalmas napkollektorokkal, hőszivattyúkkal és napelemekkel látták el.

A projektgazda nyírségi kisváros önkormányzata a leghátrányosabb helyzetű kistérségek üzleti infrastruktúra-fejlesztésére kiírt pályázat eredményeként építhette fel az inkubátorházat, amelybe már két kisebb vállalkozás is beköltözött. Balla Jánosné, Nyírbátor MSZP-s polgármestere az átadást megelőző sajtótájékoztatón az MTI kérdésére elmondta: a mintegy félmilliárd forintból kialakított ipari parkba eddig többek közt a dán Coloplast és az olasz Serioplast települt be, amelyek összesen ezer embernek adtak munkát a térségben.

A park legújabb befektetője, a repülőgép-alkatrészeket gyártó német Diehl Aircabin Hungary Kft. már megkezdte dolgozói képzését, a cég várhatóan jövőre kezdi el a termelést a tervek szerint, s mintegy 200 embert fog foglalkoztatni - közölte a városvezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!