szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az elhúzódó pénzügyi válság miatt Európa ma már kevesebb vonzó ingatlanbefektetési lehetőséget kínál.

Az elhúzódó pénzügyi válság miatt Európa ma már kevesebb vonzó ingatlanbefektetési lehetőséget kínál. Ugyanakkor a csökkenő európai kötvényhozamok miatt az ingatlan továbbra is jobb megterülést garantál.

Néhány közép-és kelet-európai piac az elmúlt időszakhoz hasonlóan a befektetők érdeklődési körében maradt; ilyen a prágai ipari és a moszkvai retail szektor. A DTZ nemzetközi Fair Value Index elemzése Budapest kiskereskedelmi piacát továbbra is vonzó célpontnak tartja és a meleg piacok közé sorolja.

A globális ingatlantanácsadó által levédett Fair Value Index⃰ azt vizsgálja negyedévenként, hogy mennyire vonzóak a különböző kereskedelmi ingatlanpiacok a befektetők számára, azaz mekkora az elérhető becsült hozamuk.

A DTZ legújabb elemzése szerint az elmúlt három hónapban az európai ingatlanpiacok alacsonyabb jövedelmezőséggel kecsegtetik a befektetőket, mint az április-június időszakban. Az indexérték jelenleg 30, az első negyedév 41-es számához képest. (2011.Q1: 32) Minden szektorban csökkenés figyelhető meg a régióban; az irodapiac 28-ról 20-ra, a kiskereskedelmié 52-ről 40-re, míg az ipari szektor 52-ről 35-re esett vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!