szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az ügyészség 278 embert vádolt meg a Fészekrakó programhoz kapcsolódó ügyben Miskolcon.

Az ügyészség 278 embert vádolt meg a Fészekrakó programhoz kapcsolódó ügyben Miskolcon.

Az 520 oldalas vádiratot benyújtották a bíróságnak - közölte Borsodi György, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészhelyettes csütörtökön sajtótájékoztatón.

Miskolc avasi lakótelepére 2005-től, főleg vidékről sokgyermekes családok költöztek be a Fészekrakó program keretében, amely használt ingatlanok vásárlása esetén jelentős állami támogatást biztosított számukra; ezt a lehetőséget használta ki egy ügyvédi iroda köré szerveződött csoport - mondta a főügyészhelyettes.

Az ügyben az ügyvédi iroda mellett érintett az OTP egy tisztviselője, az értékbecslő, s az is, aki fiktív munkahelyi igazolásokat adott ki ahhoz, hogy az érintettek hozzájuthassanak a lakáshoz. Az OTP-t 750 millió, az államot 170 millió forint kár érte. Az ügyészség  gazdálkodó szervezet önálló, intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette és különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!