szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világhírű francia természetfotós, Yann Arthus-Bertrand, aki elkötelezett híve a környezetvédelemnek, egy ingyen elérhető filmet készített a Föld és az emberiség kapcsolatáról, illetve arról, hogyan sodorjuk veszélybe otthonunkat. A témában ennél átfogóbb és szebb alkotás szerintünk a 2009-es megjelenés óta sem született, ezért a Föld napján érdemes megnézni, az üzenetét pedig komolyan venni.

A fotós-rendező mellett a dokumentumfilm producere is francia, ő nem más, mint Luc Besson. Támogatásával háromévnyi munka után jelent meg a ingyen elérhető, jogvédelem alatt nem álló “Home”, azaz “Otthon” című alkotás, amely a Föld kialakulásáról, a bolygó és az emberiség kapcsolatáról szól.

A filmben végig egy narrátor beszél, közben pedig Yann Arthus-Bertrand gyönyörű, 50 országban készített légifelvételeit csodálhatjuk a Föld szép oldaláról, de megdöbbentő látványban részesülünk akkor is, amikor a környezetszennyezés témája kerül terítékre.

©

A film felhívja rá a figyelmet, hogy kevesebb mint 50 év alatt jobban megváltoztattuk bolygónkat, mint az emberiség egész története alatt. A világ erdeinek fele eltűnt, vízkészleteink csökkennek, az intenzív földművelés kimeríti a földeket, energiaforrásaink nem fenntarthatók, éghajlatunk változik.

“Saját magunkat veszélyeztetjük. Javítani próbálunk életünkön, de közben a jóléti szakadékok egyre szélesednek. Sokkal nagyobb iramban haladunk, mint amit a bolygó elbír. Tudjuk, hogy a megoldások elérhetők. Mindannyiunkban megvan az erő ahhoz, hogy jó irányban változtassunk ezen a tendencián. De akkor mire várunk?” – szól a film bemutató videójának üzenete. A válaszokkal teli filmet alább végig is nézheti, HD minőségben.

 

Lehámozták az álcázást a Kőbányán is felbukkant titokzatos új Maseratiról

Lehámozták az álcázást a Kőbányán is felbukkant titokzatos új Maseratiról

Darabokra vágva, fillérekért adott el két tolvaj egy retró Ladát

Darabokra vágva, fillérekért adott el két tolvaj egy retró Ladát

Der Standard: Feladja a leckét az UEFA-nak a szivárványszínű stadion ügye

Der Standard: Feladja a leckét az UEFA-nak a szivárványszínű stadion ügye