szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tarlós István főpolgármester örül, hogy az Orbán-kormány forrásokhoz juttatja a várost, de nem érti, a kabinet miért nem oldja meg végleg a BKV ügyét - írja a Magyar Nemzet.

A lap szombati számában megjelent interjúban Tarlós István elmondta, hogy a főváros több mint 180 milliárdos adósságállománya egy részének átvállalása ügyében még karácsony előtt találkozik a kormány képviselőivel.

Hangsúlyozta: az önkormányzatok az államtól nem készpénzt kapnak, hanem a tartozás egy részét az állam fizeti meg a hitelező bankoknak. Önmagában ez nem oldja meg a BKV finanszírozását, a közlekedési cég 60 milliárd forint adóssága megmarad.

Tarlós István az interjúban beszélt arról is, hogy a rendelkezésükre álló dokumentumok alapján egy-egy konkrét ügyben ugyan a volt SZDSZ-es főpolgármester, Demszky Gábor személyes felelőssége nem feltétlenül állapítható meg, ugyanakkor a fővárosi önkormányzatnak vagyoni hátrányt okozó döntésekből, előnytelenebbnél előnytelenebb szerződésekből, hosszú távú fizetési kötelezettség vállalásokból botrányos ügyek láncolata bontakozik ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!