Tetszett a cikk?

Április 1-től a társadalombiztosítás által nem támogatott gyógyszerek körében 108 készítmény ára emelkedik vagy csökken, és mintegy 1700 homeopátiás készítmény kapható majd drágábban a patikákban. Az áremelkedés mértéke átlagosan tíz százalékos lesz.

Április 1-től 93 gyógyszer ára átlagosan tíz százalékkal emelkedik, haté pedig átlagosan tizenöt százalékkal csökken, nyolc tápszer ára hasonló mértékben nő, egy pedig olcsóbb lesz - közölte Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke. A homeopátiás készítmények ára átlagosan 20 százalékkal emelkedik. Az elnök szerint az új árak a jövő héten jelennek meg az Egészségügyi Közlönyben, így a változások részleteiről a gyógyszerészek és rajtuk keresztül a betegek napokon belül értesülhetnek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!