Új orvosszakértői vélemény készült a tavaly áprilisban megvert és sérüléseibe belehalt Simon Tibor ügyében. A jelentésben szó esik négy olyan rúgás nyomáról is, amelyek akár meg is dönthetik az ügyészség korábbi vádját.

Sándor László, az egyik gyanúsított védője az MTI érdeklődésére hétfőn megerősítette a Népszabadság információját, hogy a nemrég elkészült új szakértői jelentés akár a bűncselekmény minősítését is módosíthatja.
Simon Tibort tavaly április 21-én bántalmazták Budapesten, a II. kerületi Lövőház utcában egy bár előtt. Az egykori sportoló két nappal később belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség a Simon Tibor bántalmazásában részt vett négy gyanúsított ellen októberben társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés miatt emelt vádat. A vádat megalapozó orvosszakértői vélemény szerint Simon Tibor fejét legfeljebb két olyan súlyos ütés érte, amely halálát okozhatta. Az ügyészség a vádemeléskor indítványozta azt is: a bíróság a jogerős ítéletig tartsa fenn G. János előzetes letartóztatását, mert ő mérte az utolsó ütést a Matáv-Sopron labdarúgócsapatának akkori vezetőedzőjére.
G. János ügyvédje, Sándor László az MTI-nek elmondta: a törvényes határidőn belül új orvosszakértő kirendelését kérte, mert arra volt kíváncsi, hogy az első vizsgálati jelentésben felsorolt sérülések önmagukban okozhatták-e Simon Tibor halálát. Az ügyvéd tudatta: az új jelentésből kiderül, hogy a koponya aszfalthoz csapódását okozó ökölcsapás mellett még négy nagy erejű rúgás érte a földön fekvő sportolót. Az ügyvéd szerint védence, miután ököllel megütötte a sportolót, visszament a bárba, ellenben Simon Tibor korábbi üldözői közül többen a tetthelyen maradtak, ezért az ügyvéd úgy véli, közöttük kell keresni a rugdosókat. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lehet, hogy ennyi volt Arjen Robbennek

Lehet, hogy ennyi volt Arjen Robbennek

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

A királynőnél hamarabb tuti nem kezdte el a karácsonyi készülődést

A királynőnél hamarabb tuti nem kezdte el a karácsonyi készülődést

Akkora show-n mutatták be az új magyar buszt, mint egy luxus-Mercedest – képek

Akkora show-n mutatták be az új magyar buszt, mint egy luxus-Mercedest – képek

Egyre több felnőtt tanul tovább Magyarországon

Egyre több felnőtt tanul tovább Magyarországon