Tetszett a cikk?

Új orvosszakértői vélemény készült a tavaly áprilisban megvert és sérüléseibe belehalt Simon Tibor ügyében. A jelentésben szó esik négy olyan rúgás nyomáról is, amelyek akár meg is dönthetik az ügyészség korábbi vádját.

Sándor László, az egyik gyanúsított védője az MTI érdeklődésére hétfőn megerősítette a Népszabadság információját, hogy a nemrég elkészült új szakértői jelentés akár a bűncselekmény minősítését is módosíthatja.
Simon Tibort tavaly április 21-én bántalmazták Budapesten, a II. kerületi Lövőház utcában egy bár előtt. Az egykori sportoló két nappal később belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség a Simon Tibor bántalmazásában részt vett négy gyanúsított ellen októberben társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés miatt emelt vádat. A vádat megalapozó orvosszakértői vélemény szerint Simon Tibor fejét legfeljebb két olyan súlyos ütés érte, amely halálát okozhatta. Az ügyészség a vádemeléskor indítványozta azt is: a bíróság a jogerős ítéletig tartsa fenn G. János előzetes letartóztatását, mert ő mérte az utolsó ütést a Matáv-Sopron labdarúgócsapatának akkori vezetőedzőjére.
G. János ügyvédje, Sándor László az MTI-nek elmondta: a törvényes határidőn belül új orvosszakértő kirendelését kérte, mert arra volt kíváncsi, hogy az első vizsgálati jelentésben felsorolt sérülések önmagukban okozhatták-e Simon Tibor halálát. Az ügyvéd tudatta: az új jelentésből kiderül, hogy a koponya aszfalthoz csapódását okozó ökölcsapás mellett még négy nagy erejű rúgás érte a földön fekvő sportolót. Az ügyvéd szerint védence, miután ököllel megütötte a sportolót, visszament a bárba, ellenben Simon Tibor korábbi üldözői közül többen a tetthelyen maradtak, ezért az ügyvéd úgy véli, közöttük kell keresni a rugdosókat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!