Tetszett a cikk?

Az MTV Közalapítvány Kuratóriumának új elnöksége nem tudott kétharmados többséggel elnökjelöltet állítani az Rt. vezető posztjára, ezért új pályázat kiírásáról döntött csütörtöki ülésén.

A testület a tanácskozást követően az MTI-hez eljuttatott közleményében utal arra, hogy a keddi elnökségi ülésen bontották fel a beérkezett elnöki pályázatokat. A kiírásra kilencen jelentkeztek; három pályázat nem felelt meg a formai követelményeknek, így hat érvényes dokumentációt értékelt az elnökség. A testület megállapította, hogy a pályázók többsége magas színvonalú, a kiírásnak megfelelő pályamunkát adott be. "Azonban a döntéshez rendelkezésre álló idő rövidsége miatt a testület nem tudott olyan különbséget tenni a pályázatok között, amellyel bármelyiket kiemelhette volna" - írják. Az elnökség ezt követően új pályázat kiírásáról döntött a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény 61. paragrafus (6) bekezdése alapján. Az elnökség - külön határozatban - arról is döntött, hogy a pályázat szövege változatlan marad, a kiírás március 29-én, szombaton jelenik meg négy országos napilapban. Abban az esetben, ha a most elbírált résztvevők az új felhívás alapján újra indulnak, pályaművüket kiegészíthetik, de a 75 ezer forintos pályázati díjat nem kell ismét megfizetniük.
Az MTV elnöki posztja Mendreczky Károly július 16-i távozásával üresedett meg. A tisztségre az intézmény közalapítványának kuratóriumi elnöksége először július 29-én írt ki pályázatot, augusztus 31-i határidővel. A grémium elnöksége szeptember 30-án Baló Györgyöt terjesztette az akkori tizenöt pályázó közül személyi javaslatként a kuratórium elé, döntés viszont - kétharmados többség hiányában - nem született. A sikertelen elnökválasztás nyomán kiírt új pályázat november 6-i határidejéig minden korábbinál többen, 18-an pályáztak a Magyar Televízió elnöki posztjára, közülük azonban nem sikerült az elnökségnek kétharmados többséggel jelöltet állítania a nagykuratórium elé; a testület még aznap eldöntötte, hogy új pályázatot ír ki. A Magyar Televízió Közalapítvány előző kuratóriumi elnöksége idén január 31-én jelentette meg az intézmény elnöki posztjára kiírt pályázat szövegét; a március 2-i beadási határidőig kilencen nyújtották be dokumentációjukat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!