Az MTV Közalapítvány Kuratóriumának új elnöksége nem tudott kétharmados többséggel elnökjelöltet állítani az Rt. vezető posztjára, ezért új pályázat kiírásáról döntött csütörtöki ülésén.

A testület a tanácskozást követően az MTI-hez eljuttatott közleményében utal arra, hogy a keddi elnökségi ülésen bontották fel a beérkezett elnöki pályázatokat. A kiírásra kilencen jelentkeztek; három pályázat nem felelt meg a formai követelményeknek, így hat érvényes dokumentációt értékelt az elnökség. A testület megállapította, hogy a pályázók többsége magas színvonalú, a kiírásnak megfelelő pályamunkát adott be. "Azonban a döntéshez rendelkezésre álló idő rövidsége miatt a testület nem tudott olyan különbséget tenni a pályázatok között, amellyel bármelyiket kiemelhette volna" - írják. Az elnökség ezt követően új pályázat kiírásáról döntött a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény 61. paragrafus (6) bekezdése alapján. Az elnökség - külön határozatban - arról is döntött, hogy a pályázat szövege változatlan marad, a kiírás március 29-én, szombaton jelenik meg négy országos napilapban. Abban az esetben, ha a most elbírált résztvevők az új felhívás alapján újra indulnak, pályaművüket kiegészíthetik, de a 75 ezer forintos pályázati díjat nem kell ismét megfizetniük.
Az MTV elnöki posztja Mendreczky Károly július 16-i távozásával üresedett meg. A tisztségre az intézmény közalapítványának kuratóriumi elnöksége először július 29-én írt ki pályázatot, augusztus 31-i határidővel. A grémium elnöksége szeptember 30-án Baló Györgyöt terjesztette az akkori tizenöt pályázó közül személyi javaslatként a kuratórium elé, döntés viszont - kétharmados többség hiányában - nem született. A sikertelen elnökválasztás nyomán kiírt új pályázat november 6-i határidejéig minden korábbinál többen, 18-an pályáztak a Magyar Televízió elnöki posztjára, közülük azonban nem sikerült az elnökségnek kétharmados többséggel jelöltet állítania a nagykuratórium elé; a testület még aznap eldöntötte, hogy új pályázatot ír ki. A Magyar Televízió Közalapítvány előző kuratóriumi elnöksége idén január 31-én jelentette meg az intézmény elnöki posztjára kiírt pályázat szövegét; a március 2-i beadási határidőig kilencen nyújtották be dokumentációjukat. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
BRFK: Eddig 57 embert állított elő a rendőrség a tüntetések miatt

BRFK: Eddig 57 embert állított elő a rendőrség a tüntetések miatt

Társasjáték hőse lett a Viszkis rabló

Társasjáték hőse lett a Viszkis rabló

Fideszes országgyűlési képviselő lett a bokszszövetség megbízott pénzügyi biztosa

Fideszes országgyűlési képviselő lett a bokszszövetség megbízott pénzügyi biztosa

A Momentum szerint testkamerákat kellene viselniük a rendőröknek a túlkapások miatt

A Momentum szerint testkamerákat kellene viselniük a rendőröknek a túlkapások miatt

Az osztrákoknál is forró a helyzet, 17 ezren tüntettek a kormány ellen

Az osztrákoknál is forró a helyzet, 17 ezren tüntettek a kormány ellen

Márki-Zay Péterék új mozgalma is megy tüntetni

Márki-Zay Péterék új mozgalma is megy tüntetni