Medgyessy Péter miniszterelnök újabb szövetséget ajánlott az MSZP-nek a közös munka, a közös sikerek, a 2004-es európai parlamenti és a 2006-os országgyűlési választások megnyerése érdekében. Az iraki háborúval kapcsolatosan leszögezte: Magyarország soha nem volt olyan biztonságban, bármilyen konfliktussal összefüggésben, mint most, mert az ország egy szövetségi rendszer része.

A kormány eddigi tevékenységét értékelve a miniszterelnök kifejtette: az MSZP és az SZDSZ támogatása nélkül nem végezhetett volna olyan munkát a kabinet, amire büszke és aminek köszönhetően társadalmi támogatottsága nagyobb a kormányzás első tíz hónapja után, mint bármely kormánynak a rendszerváltozás óta. Hiller István, a párt alelnöke azt hangsúlyozta, hogy az MSZP akkor tudja céljait elérni, ha taglétszáma és holdudvara egyaránt bővül, és ha nagyobb és láthatóbb erős szociáldemokrata néppárttá alakul át. Hozzátette: ma az MSZP erős és sikeres párt, de változásra és újításra van szüksége.
Az alapszabály átalakítása fő irányainak előkészítését irányító új kabinet vezetője, Lamperth Mónika elnökségi tag szerint az MSZP-nek nyitottnak kell lennie a liberális értékek, az emberi jogok és a kisebbségek iránt. Fontosnak nevezte a nemzeti értékek, érdekek, hagyományok hiteles képviseletét is.
Kovács László pártelnök zárszavában kijelentette: a kongresszus segített megalapozni a párt és a kormány lehető legjobb együttműködését és munkamegosztását. Hozzátette, hogy a kormány és az MSZP célja közös: a szociáldemokrata értékrend érvényesítése. Kovács László szerint a miniszterelnök kongresszuson elmondott beszéde megerősítette: könnyű azonosulni a kormánnyal, mert szociáldemokrata értékrendre építi napi politikáját, elkötelezett az európai értékek és a magyar nemzeti érdekek képviselete mellett. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Visszatér a tél, érkezik a hó

Visszatér a tél, érkezik a hó

Felrobbant egy megcsapolt üzemanyag-vezeték Mexikóban - sok a halott

Felrobbant egy megcsapolt üzemanyag-vezeték Mexikóban - sok a halott

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Az V. kerületi kapitányság előtt ért véget a tüntetés

Az V. kerületi kapitányság előtt ért véget a tüntetés

Ötven autóval tüntettek a túlóratörvény ellen Nagykanizsán

Ötven autóval tüntettek a túlóratörvény ellen Nagykanizsán