Tetszett a cikk?

Anyagi nehézségek miatt felfüggesztette műsorának sugárzását hétfőn a Rádió C, Magyarország első roma rádiója, amely internetes honlapján tudatta, hogy hétfőtől a 88,8 Mhz-es frekvencián egy ideig csak zene lesz hallható.

"Véget ért egy fejezet: egyelőre nem bírjuk tovább előteremteni a rádiózás költségeit" - tudatja a Rádió C, hozzátéve: remélik, hogy a műsorok minél hamarabb újra jelentkezhetnek. A rádió képviselői a döntés okairól hétfőn nem kívántak nyilatkozni az MTI-nek. A társaság kedden sajtótájékoztatón ismerteti döntése hátterét. A rádió műsorszolgáltatója a Rádió C Kisebbségi Műsorszolgáltató Kht, főszerkesztője Kerényi György. A Rádió C, amely hét évre kapott frekvenciaengedélyt, 2001 októberében kezdte meg a sugárzást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!