Tetszett a cikk?

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerint blöff volt a 2012-es olimpia budapesti megrendezésének gondolata, és az erről való beszéd ma is blöff. Deutsch Tamás, a Fidesz alaelnöke korábban az olimpiarendezésről szóló népszavazásra is javaslatot tett.

A megvalósíthatósági tanulmányból az olvasható ki, hogy Magyarország nem tud 2012-ig kellő módon felkészülni az ötkarikás játékok megrendezésére - jelentette ki Kuncze, aki szerint a politikusok nem beszélnek őszintén ebben a kérdésben, "nem mondják el, hogy ez egy blöff, egy rossz ötlet, egy választási kampányfogás volt, aminek semmi köze a valósághoz. Egyszer valakinek ki kell mondania, hogy az erről való gondolkodást nyugodtan abba lehet hagyni, mert ennek semmilyen realitása nincsen".
Teljesen indokolatlan lenne Magyarországnak a következő tíz évben minden fejlesztésre szánt forrását az olimpia megrendezésére fordítani, mert a 2012-es olimpia lebonyolítása meghaladja az ország teherbíró képességét; "ki kell mondani, hogy kárára lenne az országnak, ha egyáltalán sikerülne megkapni a rendezés jogát" - szögezte le a szabaddemokrata pártelnök. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!