Tetszett a cikk?

Iraki közigazgatási szakemberek magyarországi kiképzését javasolta az Európai Uniónak Kovács László külügyminiszter. A magyar békefenntartók iraki részvétele a héten ismét az Országgyűlés elé kerül.

Magyarország kész a területén iraki közigazgatási szakembereket kiképezni, illetve közigazgatásban jártas magyar szakértőket Irakba küldeni - erről tájékoztatta Kovács László külügyminiszter az Európai Unió és a csatlakozó országok külügyminisztereit a hét végén Görögországban tartott találkozójukon, amelyen több külügyminiszter is felhívta a figyelmet arra, hogy a közép- és kelet-európai csatlakozó országok hasznos és friss tapasztalatokat szereztek a demokratikus átmenetről, és ezeket készek megosztani Irakkal. "Ez az Európai Uniónak egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy a demokratikus átalakulásban is segítséget nyújtson Iraknak" - hangsúlyozta Kovács László. Az Országgyűlés egyébként hétfőn újra szavaz a házszabálytól való eltérésről az iraki békefenntartáshoz való magyar hozzájárulással kapcsolatos határozati javaslat ügyében; egy héttel korábban ezt az ellenzék elutasította. Amennyiben ez megismétlődik, az előterjesztésről kedden tárgyalnak a honatyák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!