Ragáts Imre eddigi ügyvezető alelnököt választotta a Magyar Televízió Rt. elnökévé kedden a közintézmény közalapítványának kuratóriuma. A kuratórium elnöksége korábban egyhangúlag jelölte elnöknek Ragátsot, akire a társadalmi szervezetek delegáltjait is magában foglaló nagykuratórium 27 szavazója közül 21 adta voksát.

Ez több mint háromnegyedes arány, miközben a médiatörvény a jelenlévők kétharmadának igenlő voksát követeli meg ez esetben. Mendreczky Károly tavaly nyári lemondása óta ez volt az első alkalom, hogy nem csupán a médiatörvény által előírt kétharmados többséget, hanem valamennyi elnökségi kurátor támogatását megszerezte egy induló a jelöltté váláshoz. Az első körben - ahol három-három voksot adhattak le a tagok - Kósa Somogyi György hat, Péterffy András, Ragáts Imre és Székely Ferenc négy-négy, Marcsa Attila kettő, míg Ágoston György, Friderikusz Sándor, Kapuvári Gábor és Németh Zsolt egy-egy szavazatot kapott. Senki nem támogatta ugyanakkor Dietrich Tamás, Faludi Béla, Romhányi Béla, Rudi Zoltán, Sugár Ágnes vagy Szenes Andrea elnökké választását e körben. A második fordulóban, ahol már csak két-két szavazatot adhattak le a tagok, ismét Kósa Somogyi György volt a legeredményesebb, aki öt, míg Péterffy András és Ragáts Imre ismét négy-négy, Székely Ferenc pedig három támogató voksot kapott. Harmadik nekifutásra - ahol mindenki már csak egy szavazattal rendelkezett - Kósa Somogyi György öt voksával szemben Ragáts Imre hármat kapott; az ezt követő negyedik körben alakult ki a végeredmény.
Így kevéssel fél három után megkezdhette ülését, s három óra körül a szavazást a társadalmi szervezetek delegáltjait is magában foglaló nagykuratórium. A testület titkos szavazással hozta meg döntését; az elnökválasztáshoz a jelenlévők kétharmadának támogatása szükséges.
Mendreczky Károly lemondása óta a most tárgyalt pályázat volt a negyedik, amelyet az elnöki posztra kiírtak, az elbírálás határideje a médiatörvény szerint a keddi napon jár le. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kovács Zoltán most a Washington Postot osztotta ki CEU-ügyben

Kovács Zoltán most a Washington Postot osztotta ki CEU-ügyben

Kormányinfó: Törvénytelen volt a Kossuth téri tüntetés

Kormányinfó: Törvénytelen volt a Kossuth téri tüntetés

Utoljára ülésezik a parlament, újabb tüntetés készül

Utoljára ülésezik a parlament, újabb tüntetés készül

Újabb autóipari cégnek ad 3,9 milliárd forintot a kormány

Újabb autóipari cégnek ad 3,9 milliárd forintot a kormány

Külkereskedőként dolgozott, ma Szlovákia egyik leggazdagabb asszonya

Külkereskedőként dolgozott, ma Szlovákia egyik leggazdagabb asszonya

Őrült gyorsulás: ilyen reakciókat vált ki a 2 másodperc alatti Tesla-katapultálás – videó

Őrült gyorsulás: ilyen reakciókat vált ki a 2 másodperc alatti Tesla-katapultálás – videó