Tetszett a cikk?

Elhalasztották a tótújfalui gyilkosság, a fiatalkorú S. Kitti és édesanyja ügyében folyó büntetőper hétfőre kiírt tárgyalását a Somogy Megyei Bíróságon, mivel egyik beidézett személy sem jelent meg a helyszínen.

A halasztás okáról Ujkéry Csaba, a Somogy Megyei Bíróság elnöke elmondta: a másodrendű vádlott, az édesanya egészségügyi állapota miatt nem tudták megtartani a tárgyalást, az asszonyt ugyanis műteni kellett. A tárgyalás folytatásának napját azért nem tudták egyelőre kitűzni, mert előtte meg kell keresniük az egészségügyi intézményt, ahol S. Kitti édesanyját ápolják, s a szakértői vélemény alapján dönthetnek arról, hogy mikor lesz képes megjelenni a bíróság előtt. Ujkéry Csaba beszámolója szerint nem jelent meg a tárgyaláson az elsőrendű S. Kitti ügyvédje sem, ő is betegségre hivatkozva maradt távol. Továbbá az ügyben utolsóként kihallgatni kívánt tanú, S. Kitti kezelőorvosa sem jelent meg, őt munkahelye mentette ki más, fontos elfoglaltságára hivatkozva. A megyei bíróság elnöke elmondta, hogy a hétfői lett volna az április 24-én megkezdődött büntetőügyben az utolsó tárgyalási nap, s a tervek szerint a tanúkihallgatást követően ítéletet hirdetett volna első fokon a bíróság.
Az ügy elsőrendű vádlottja, az akkor 14. életévét éppen betöltött S. Kitti 2002. augusztus 31-én éjjel fejbe lőtte alvó nevelőapját, annak fegyverével, tótújfalui házukban. A 48 éves férfi azonnal meghalt. Az emberöléssel vádolt fiatal lány tettének okát azzal indokolta, hogy nevelőapja rendszeresen zaklatta, bántalmazta őt és édesanyját. S. Kitti édesanyja másodrendű vádlottként bűnpártolással, valamint az akkor hároméves kislányának veszélyeztetése miatt áll a bíróság előtt. Az elsőrendű vádlottat legfeljebb öt évre, a másodrendű vádlottat pedig halmazati büntetésként akár 7 és fél év szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!