Elhalasztották a tótújfalui gyilkosság, a fiatalkorú S. Kitti és édesanyja ügyében folyó büntetőper hétfőre kiírt tárgyalását a Somogy Megyei Bíróságon, mivel egyik beidézett személy sem jelent meg a helyszínen.

A halasztás okáról Ujkéry Csaba, a Somogy Megyei Bíróság elnöke elmondta: a másodrendű vádlott, az édesanya egészségügyi állapota miatt nem tudták megtartani a tárgyalást, az asszonyt ugyanis műteni kellett. A tárgyalás folytatásának napját azért nem tudták egyelőre kitűzni, mert előtte meg kell keresniük az egészségügyi intézményt, ahol S. Kitti édesanyját ápolják, s a szakértői vélemény alapján dönthetnek arról, hogy mikor lesz képes megjelenni a bíróság előtt. Ujkéry Csaba beszámolója szerint nem jelent meg a tárgyaláson az elsőrendű S. Kitti ügyvédje sem, ő is betegségre hivatkozva maradt távol. Továbbá az ügyben utolsóként kihallgatni kívánt tanú, S. Kitti kezelőorvosa sem jelent meg, őt munkahelye mentette ki más, fontos elfoglaltságára hivatkozva. A megyei bíróság elnöke elmondta, hogy a hétfői lett volna az április 24-én megkezdődött büntetőügyben az utolsó tárgyalási nap, s a tervek szerint a tanúkihallgatást követően ítéletet hirdetett volna első fokon a bíróság.
Az ügy elsőrendű vádlottja, az akkor 14. életévét éppen betöltött S. Kitti 2002. augusztus 31-én éjjel fejbe lőtte alvó nevelőapját, annak fegyverével, tótújfalui házukban. A 48 éves férfi azonnal meghalt. Az emberöléssel vádolt fiatal lány tettének okát azzal indokolta, hogy nevelőapja rendszeresen zaklatta, bántalmazta őt és édesanyját. S. Kitti édesanyja másodrendű vádlottként bűnpártolással, valamint az akkor hároméves kislányának veszélyeztetése miatt áll a bíróság előtt. Az elsőrendű vádlottat legfeljebb öt évre, a másodrendű vádlottat pedig halmazati büntetésként akár 7 és fél év szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Miért távozott a PDSZ a Ligából?

Miért távozott a PDSZ a Ligából?

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

Itt a szöveg, amit Hadházy beolvasott a közmédia kamerájába nézve - videó

Itt a szöveg, amit Hadházy beolvasott a közmédia kamerájába nézve - videó

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Pamela Anderson nem olyan nagy rajongója az olasz belügyminiszternek, mint Orbán Viktor

Pamela Anderson nem olyan nagy rajongója az olasz belügyminiszternek, mint Orbán Viktor

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő