Tetszett a cikk?

Mivel az elmúlt hetek vizsgálatai alapján nem lehet feltételezni, hogy bűncselekmény történt, a Székesfehérvári Városi Rendőrkapitányság nem rendel el nyomozást a labdarúgó Borsodi Ligában május 14-én lejátszott Videoton - Kispest mérkőzés után felmerült bundaüggyel kapcsolatban.

A botrány azután robbant ki, hogy Pomper Tibor, illetve Tóth Norbert azt állította: a meccs előtt a vendégek labdarúgói közül megkeresték őket telefonon. A kispesti Hamar István elismerte, hogy mindkét játékossal beszélt, de azt állította: magánjellegű párbeszéd zajlott, a végeredmény nem került szóba.
A Videoton játékosai még a 2-1-es kispesti sikerrel zárult bajnoki előtt jelezték, hogy a találkozó befolyásolására kérték őket. Ezt követően a csapat vezetői feljelentést tettek a városi rendőrkapitányságon. A rendelkezésre álló adatok alapján feljelentés-kiegészítésre került sor, melynek során több mint egy tucat személyt hallgattak meg. Közben bekérték a Magyar Labdarúgó Liga által lefolytatott vizsgálat jegyzőkönyveit, hangkazettáit, ezeket elemezték, a televíziós felvételekből azokat az anyagokat is megtekintették, amelyeken az eseménnyel kapcsolatban nyilatkozatok, vélemények hangzottak el.
Összesítve a rendelkezésre álló információkat, az eljárás során a bűncselekmény alapos gyanúját nem lehetett bizonyítani, ezért a kapitányság megtagadta a nyomozást. A feljelentő, vagyis a Videoton vezetése rövidesen megkapja a határozatot, amellyel szemben 8 napon belül panasszal élhet. A főkapitány elmondta: amennyiben időközben a Magyar Labdarúgó Liga által folytatott fegyelmi vizsgálat során olyan új dolgok kerülnek nyilvánosságra, amelyek a bűncselekmény alapos gyanúját erősítik, s újabb feljelentés érkezik, akkor ismét kivizsgálják az ügyet.
A Videoton vezetősége kedd délután még nem tudott érdemben reagálni a Székesfehérvári Városi Rendőrkapitányság döntésére. "Még nem ismerjük az erre vonatkozó határozat tartalmát, de annyit kijelenthetek, hogy nem lepődtünk meg, hiszen az eset elég speciális és szövevényes" - mondta Maráczi Endre, a csapatot működtető kft. ügyvezető igazgatója. Arra a kérdésre, hogy a határozattal kapcsolatban élnek-e a panasztétel lehetőségével, Maráczi hiányos ismereteikre hivatkozva egyelőre nem kívánt válaszolni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!