Tetszett a cikk?

Vádemelési javaslattal zárta a rendőrség az Országimázs Központ gazdálkodásának ügyében folytatott nyomozását. A gyanúsítottak között van a Happy End Kft. ügyvezetője és a MERT 2000 Rt vezérigazgatója is.

A tavaly májusban elrendelt nyomozás során csalás bűntettének alapos gyanúja miatt az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága gyanúsítottként hallgatta ki Cs. Nórát, a Happy End Kft. ügyvezetőjét és T. Szabolcsot, a MERT 2000 Rt. vezérigazgatóját. T. Szabolcs egyben a Happy End Kft. alkalmazottjai is volt. A rendőrség szerint a gyanúsítottak az Országimázs Központ (OK) megrendelésére, a Happy End Kft. által készített nyomdai kiadványok előállítási költsége kapcsán megtévesztették a központ munkatársait, s az imázsközpont négy kiadványának nyomdai szerződéseivel 823 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.
Gyanúsítottként hallgatták ki N. Bernadettet, az OK volt osztályvezetőjét is, aki a kiadványokkal kapcsolatos igazolások és kifizetések során nem a tőle elvárható gondossággal járt el. Őt hanyag kezelés vétségével gyanúsítja a rendőrség. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Régóta várt funkció érkezik a számítógépes WhatsApp-ba

Régóta várt funkció érkezik a számítógépes WhatsApp-ba