Szakértők vizsgálják azt a Skorpió típusú géppisztolyt, amelyet a napokban búvárok találtak a Dunában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Az MTI értesülése szerint a fegyvert a tavalyi, nyolc áldozatot követelő móri bankrablásnál használták.

"A napokban a búvárok megtalálták a fegyvert a Dunában, a fegyverszakértői vizsgálat folyamatban van, s további fegyvereket, illetve lőszereket is keresnek" - mondta Garamvölgyi László. Az MTI úgy tudja, hogy a sorozatlövő fegyvert lőszerek nélkül találták meg Budapestnél.
A rendőrség feltételezése szerint a fegyvert a bűnpártolással és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsított, a hónap eleje óta előzetes letartóztatásban lévő K. Béla és H. Zsolt dobta a folyóba. A két férfi a korábbi közlések szerint lőfegyverrel való visszaéléssel és bűnpártolással gyanúsítható, valamint összefüggésbe hozhatóak a tavalyi móri bankrablással. Június 5-én mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság.
A rendőrség még május elején közölte, hogy a móri rablógyilkossággal gyanúsított Kaiser Ede és Hajdú László bűntársai közül nyolcat elfogtak. A hatóság azt is tudatta, hogy a móri ügyben zajló nyomozás során 46 olyan személyt is elfogtak, akik más bűncselekményekkel is gyanúsíthatók. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Komoly havazás jöhet a hétvégén

Komoly havazás jöhet a hétvégén

Kirúghatták a kukaholding vezetőit

Kirúghatták a kukaholding vezetőit

Olcsóbb lesz a gázolaj péntektől

Olcsóbb lesz a gázolaj péntektől

Magyar kormányzati oldalakat és szervereket is vírussal fertőztek meg, sok adatot ellophattak a hackerek

Magyar kormányzati oldalakat és szervereket is vírussal fertőztek meg, sok adatot ellophattak a hackerek

Íme az USA kedvenc vállalatvezetője

Íme az USA kedvenc vállalatvezetője

Orbán: Ez egy jó törvény, jót fog tenni a munkavállalóknak!

Orbán: Ez egy jó törvény, jót fog tenni a munkavállalóknak!