Tetszett a cikk?

Szakértők vizsgálják azt a Skorpió típusú géppisztolyt, amelyet a napokban búvárok találtak a Dunában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Az MTI értesülése szerint a fegyvert a tavalyi, nyolc áldozatot követelő móri bankrablásnál használták.

"A napokban a búvárok megtalálták a fegyvert a Dunában, a fegyverszakértői vizsgálat folyamatban van, s további fegyvereket, illetve lőszereket is keresnek" - mondta Garamvölgyi László. Az MTI úgy tudja, hogy a sorozatlövő fegyvert lőszerek nélkül találták meg Budapestnél.
A rendőrség feltételezése szerint a fegyvert a bűnpártolással és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsított, a hónap eleje óta előzetes letartóztatásban lévő K. Béla és H. Zsolt dobta a folyóba. A két férfi a korábbi közlések szerint lőfegyverrel való visszaéléssel és bűnpártolással gyanúsítható, valamint összefüggésbe hozhatóak a tavalyi móri bankrablással. Június 5-én mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság.
A rendőrség még május elején közölte, hogy a móri rablógyilkossággal gyanúsított Kaiser Ede és Hajdú László bűntársai közül nyolcat elfogtak. A hatóság azt is tudatta, hogy a móri ügyben zajló nyomozás során 46 olyan személyt is elfogtak, akik más bűncselekményekkel is gyanúsíthatók. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyhetes razzia jön az utakon – főleg a biztonsági öv használatát nézik

Egyhetes razzia jön az utakon – főleg a biztonsági öv használatát nézik

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt

Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt