Budapest közlekedésében várhatóan nem okoz majd fennakadást, hogy júliustól augusztus 20-ig hétvégenként, szombat-vasárnap kísérleti jelleggel ki lesznek tiltva a Lánchídról az autók.

Az írásos tájékoztatás szerint a fővárosi önkormányzat szakemberei még a Főpolgármesteri Kabinet erről szóló múlt pénteki döntése előtt részletesen megvizsgálták a Lánchíd hétvégi lezárásának közlekedési hatásait. A Főépítészi Iroda a Közlekedési Ügyosztállyal, a Főmterv Rt.-vel és a BKV-val közösen vizsgálta a kérdést. Az általuk elvégzett előzetes elemzések, illetve mérések azt mutatták, hogy mivel a hétvégi napokon a Lánchíd forgalma lényegesen kisebb, mint hét közben, a közlekedésében várhatóan nem okoz majd fennakadást a híd hétvégi lezárása.
A főpolgármesteri hivatal közlése szerint az autósokat jól látható, a kerülő utakat is jelző táblákkal tájékoztatják majd a forgalomváltozásról, így könnyen kikerülhetik a Lánchidat, és megelőzhetők lesznek a forgalmi dugók. A tájékoztatás szerint a tömegközlekedésben sem okoz majd fennakadást a híd lezárása, mivel a Lánchídon közlekedő két buszjárat, a 16-os és a 105-ös autóbuszok probléma nélkül közlekedhetnek az Erzsébet hídon.
A hétvégeken a Lánchíd járdái kizárólag a gyalogosoknak, míg az útpályája a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak lesz fenntartva. Az ismertetés szerint a cél az, hogy a nyári időszakban, az idegenforgalmi csúcsszezonban, és az iskolai szünet idején, „gyalogoshidat" létesítsenek Pest és Buda között, s Budapest legfontosabb történelmi nevezetességei gyalogosan is bejárhatóak legyenek, a fővárosiak pedig visszakapják a Belvárost. A tervek szerint a Lánchíd hídfőinél hétvégenként térzene, fényjáték és más, ugyancsak a főpolgármesteri hivatal által szervezett kulturális események várják majd az érdeklődőket. Az események költségeit a főváros idegenforgalmi alapjából, körülbelül 2-3 millió forint értékben fedezik. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megjött a Puma új cipője, amiben akkumulátor és egy miniszámítógép is van

Megjött a Puma új cipője, amiben akkumulátor és egy miniszámítógép is van

A nap hirdetése: egy Toyota, amiben akár szaunázni is lehet

A nap hirdetése: egy Toyota, amiben akár szaunázni is lehet

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

Novák Katalin: A törvény a pénzkeresés szabadságát adja meg – videó

Novák Katalin: A törvény a pénzkeresés szabadságát adja meg – videó

Soha nem látott balhé a Parlamentben: áttolták a túlóratörvényt

Soha nem látott balhé a Parlamentben: áttolták a túlóratörvényt

Látványos elektromos kamiont a Volvo is tud csinálni, nem csak a Tesla

Látványos elektromos kamiont a Volvo is tud csinálni, nem csak a Tesla