Tetszett a cikk?

Budapest közlekedésében várhatóan nem okoz majd fennakadást, hogy júliustól augusztus 20-ig hétvégenként, szombat-vasárnap kísérleti jelleggel ki lesznek tiltva a Lánchídról az autók.

Az írásos tájékoztatás szerint a fővárosi önkormányzat szakemberei még a Főpolgármesteri Kabinet erről szóló múlt pénteki döntése előtt részletesen megvizsgálták a Lánchíd hétvégi lezárásának közlekedési hatásait. A Főépítészi Iroda a Közlekedési Ügyosztállyal, a Főmterv Rt.-vel és a BKV-val közösen vizsgálta a kérdést. Az általuk elvégzett előzetes elemzések, illetve mérések azt mutatták, hogy mivel a hétvégi napokon a Lánchíd forgalma lényegesen kisebb, mint hét közben, a közlekedésében várhatóan nem okoz majd fennakadást a híd hétvégi lezárása.
A főpolgármesteri hivatal közlése szerint az autósokat jól látható, a kerülő utakat is jelző táblákkal tájékoztatják majd a forgalomváltozásról, így könnyen kikerülhetik a Lánchidat, és megelőzhetők lesznek a forgalmi dugók. A tájékoztatás szerint a tömegközlekedésben sem okoz majd fennakadást a híd lezárása, mivel a Lánchídon közlekedő két buszjárat, a 16-os és a 105-ös autóbuszok probléma nélkül közlekedhetnek az Erzsébet hídon.
A hétvégeken a Lánchíd járdái kizárólag a gyalogosoknak, míg az útpályája a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak lesz fenntartva. Az ismertetés szerint a cél az, hogy a nyári időszakban, az idegenforgalmi csúcsszezonban, és az iskolai szünet idején, „gyalogoshidat" létesítsenek Pest és Buda között, s Budapest legfontosabb történelmi nevezetességei gyalogosan is bejárhatóak legyenek, a fővárosiak pedig visszakapják a Belvárost. A tervek szerint a Lánchíd hídfőinél hétvégenként térzene, fényjáték és más, ugyancsak a főpolgármesteri hivatal által szervezett kulturális események várják majd az érdeklődőket. Az események költségeit a főváros idegenforgalmi alapjából, körülbelül 2-3 millió forint értékben fedezik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter

Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter