Tetszett a cikk?

Az eurót hétfőn délután 266,60/70 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, 1 forinttal gyengébben a péntek délutáni 265,60/70 forintos árfolyamnál. A kereskedők úgy vélik, a jegybank hétfőn nem vásárolt forintot a bankközi piacon.

A kereskedők szerint a forgalom minimális volt, és a piacon nyoma sem látszott a pénteki ideges kereskedésnek; a továbbra is emelkedő kamatszint, valamint a devizapiacon a folytatódó forint eladás viszont jelzi, hogy a külföldi tőke egyelőre kivár. Kedvező hatásúnak mondták, hogy újabb verbális intervenciók nem zavarták meg a kereskedés menetét. A jegybank részéről Adamecz Péter alelnök Bázelben annyit mondott, hogy az MNB-nek nincs közvetlen árfolyamcélja, de elégedettek lennének, ha a forint visszatérne a 250-260 forint/euró sávba.
Az euró árfolyama 265-267 forint közötti széles sávban ingadozott. A forint a sáv erős oldalán 5,44 és 6,95 százalék között mozogva csaknem folyamatosan gyengült. A dollárral 233,00/20 forinton kereskedtek délután, kurzusa nőtt a péntek délutáni 232,20/60 forinthoz képest.
A hosszabb lejáratokon 3 hónapig mintegy 30 bázisponttal 10,50 százalékig nőttek a kamatok, mivel a piacon nem csökkent a jegybanki kamatemeléshez fűződő spekuláció. A mérték és az időzítés tekintetében azonban erősen megosztott a piac, egyesek még azonnali és akár 300 bázispontos kamatemelést sem tartanak kizártnak. A 6 hónaptól egy évig terjedő kamatszint is magasan, 9,60-9,00 százalék között volt a hivatalos kereskedés végén. Az állampapírpiacon is tovább emelkedtek a hozamok. A legnagyobb mértékű, 23-26 bázispontos emelkedés a hathónapos és az egyéves állampapír referenciahozamánál következett be. A hathónaposé 9,56 százalék, az egy évesé 9,00 százalék lett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
910 millió forintot kérnek ezért az egyetlen példányban készült sportkocsiért

910 millió forintot kérnek ezért az egyetlen példányban készült sportkocsiért

Megkapták a kísérleti oltást a majmok a San Diegó-i állatkertben

Megkapták a kísérleti oltást a majmok a San Diegó-i állatkertben

Az Autóklub törvénymódosítást kezdeményez a gépjárműadó kerekítése miatt

Az Autóklub törvénymódosítást kezdeményez a gépjárműadó kerekítése miatt