Tetszett a cikk?

Cselekvési tervet fogadott el a Balaton és térségének fejlesztésére a kormány szerdai kihelyezett ülésén Tihanyban. A környezetvédelmi tárca vezetője szerint a 47 pontból álló komplex program egyrészt már futó fejlesztéseket kapcsol össze, másrészt új rövid-és hosszú távú feladatokat jelöl ki.

"A futó programokon kívül az intézkedési tervben meghatározott célokra az idén 250 millió forintot, jövőre pedig másfél milliárd forintot fordít a kormány az érintett tárcák büdzséjének terhére" - mondta Persány Miklós környezetvédelmi-és vízügyi miniszter. Jelezte, hogy a cselekvési program a környezetvédelmi teendőkön kívül turisztikai és infrastrukturális feladatokat, továbbá közbiztonsági és kulturális fejlesztéseket jelöl ki.
A környezetvédelmi miniszter szerint még az idén kotrásokat végeznek a strandokon, kikötőkben, s kutatásokba kezdenek egy esetleges vízpótlás lehetőségeiről. Ezenkívül kibővítik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyes területeit, valamint tisztítóhajókat helyeznek üzembe és a partok tisztán tartására közmunkaprogramokat indítanak be. A tervben az infrastrukturális feladatok főként az autópálya- és egyéb közútfejlesztéseket érintik, az idei célok között pedig a Balatont körülvevő kerékpárút befejezése szerepel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
120 ezer éves emberi lábnyomokat találtak Szaúd-Arábiában

120 ezer éves emberi lábnyomokat találtak Szaúd-Arábiában

Alpaka rohant a pályára egy angol focimeccsen

Alpaka rohant a pályára egy angol focimeccsen

Koronavírus: egyre súlyosabb a helyzet Csehországban

Koronavírus: egyre súlyosabb a helyzet Csehországban