Tetszett a cikk?

A NATO-ban és a tagállamok hadseregeiben, közöttük a Magyar Honvédségben folyó átalakulásról, a változások legfontosabb területeiről folytatott véleménycserét Mádl Ferenc köztársasági elnök és James L. Jones tábornok, a szövetséges haderők európai legfelső parancsnoka hétfőn Budapesten.

A köztársasági elnök hivatalában udvariassági látogatáson fogadta a tábornokot. James L. Jones többek között tájékoztatást adott "a NATO parancsnoki struktúrájának átalakításáról, a NATO reagáló erők létrehozásáról folyamatáról, valamint a Prágában vállalt katonai képességek teljesítésének helyzetéről" – tartalmazza a közlemény. A tábornok elismerően szólt a magyar átalakítási tervekről, melyek hasonlóságot mutatnak a többi NATO tagállamban zajló reformfolyamatokkal. Az átalakítási folyamatok együttes célkitűzése modernebb, kisebb, rugalmasan reagáló haderők létrehozása.
Mádl Ferenc a találkozón kijelentette: Magyarország egyetért a NATO átalakításának fő irányvonalaival, és biztosította a stratégiai parancsnokot, hogy a magyar haderő átalakításának középpontjában hasonló célkitűzések állnak. Az államfő hangsúlyozta, hogy e célkitűzések eléréséhez a védelmi költségvetés hatékony felhasználására van szükség . A NATO európai főparancsnoka köszönetét fejezte ki a Magyar Köztársaságnak azokért az erőfeszítésekért, melyek lehetővé teszik a magyar haderő hozzájárulását az Európában és Európán kívül folyó hadműveletekhez. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről