Tetszett a cikk?

Medgyessy Péter szerint az M5-ös autópályát mielőbb be kell vonni az országos matricás rendszerbe - derül ki a kormányfő Kárpáti Zsuzsa (MSZP) országgyűlési képviselőnek küldött válaszleveléből. Az ügyben a közlekedési tárca tárgyal a pályát üzemeltető Alföldi Koncessziós Autópálya (AKA) Rt.-vel.

A szocialista képviselőt az M5-ös autópálya közelében lévő települések polgármesterei bízták meg, hogy járjon közbe a miniszterelnöknél a települések érdekében, mert a túl drága autópálya miatt a környék útjaira terelődött forgalom elviselhetetlenné tette a közlekedési viszonyokat. Kárpáti Zsuzsa szerint a kormányfő levelében megígérte: felkéri a közlekedési tárcát, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a megoldásról a pályát üzemeltető Alföldi Koncessziós Autópálya (AKA) Rt.-vel.
A polgármesterek mielőbb választ várnak a tárcától arra, hogy hol tartanak a tárgyalások az M5-ös matricássá tételéről. Kovács István Örkény polgármestere elmondta: amennyiben szeptember végéig nem születik megállapodás az autópálya használatának könnyítéséről, úgy több település önkormányzata is - élve jogával forgalomkorlátozásokat léptet életbe, ami szerinte beláthatatlan közlekedési nehézségekhez vezethet az 5-ös úton. Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere szerint az autópálya használatáról kötött előnytelen szerződés évek óta nehezíti több százezer ember életét. Ezért indokoltnak tartaná, ha kivizsgálnák az azt aláírók felelősségét.
Pénteken a Vas megyei Hegyfalu község lakói forgalomlassító demonstrációt tartottak, elkerülő út megépítését sürgetve. A demonstrálók - mezőgazdasági gépekkel, teherautókkal és személygépkocsikkal - Szombathely irányába félpályán elzárták a 86-os számú főút Hegyfalun áthaladó szakaszát. A tiltakozók szerint a növekvő forgalom miatt egyre több baleset fordul elő, ezért sürgetik az elkerülő út megépítését, amelyet csak 2015 utánra irányoztak elő a Nemzeti Közlekedésfejlesztési Tervben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Ezért ne mondjunk igent minden kérésre

Ezért ne mondjunk igent minden kérésre