A Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága a május 30-ai FTC-Debrecen találkozó utáni szurkolói rendbontás ügyében csütörtökön úgy határozott, hogy a december 31-éig történő stadionbezárás helyett mindössze három bajnoki mérkőzést kell zárt kapuk mögött megrendezni az Üllői úton. Csökkentették Szeiler József büntetését is: az FTC Rt. cégvezető vezérigazgatójának 3 millió helyett 1 millió forintot kell fizetnie. A klubra első fokon kiszabott 4 millió forintos büntetést 5 millióra emelték.

A testület indoklásában kiemelte, hogy a jelenleg érvényben lévő sporttörvény és a liga fegyelmi szabályzata szerint a 3 mérkőzésre való pályabezárás a legsúlyosabb kiszabható büntetés. Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros a Videotont, az MTK-t és a Sopront fogadja szurkolók nélkül a következő idényben. Az ítélet jogerős. Az idegenbeli meccsekre – a fegyelmi határozattal ellentétben – az FTC-nek nem kell 15 további rendezőt kérnie, a hazai találkozókon viszont 20-szal köteles növelni a létszámot. A fellebbviteli bizottság Szeiler József esetében is a jogszabályokkal indokolta a döntést, mivel ezek úgy rendelkeznek, hogy sportvezetőt legfeljebb a havi fizetésének háromszorosára lehet megbüntetni.
A Magyar Labdarúgó Liga vezetése nem ért egyet az MLL fellebbviteli bizottságának határozatával, és a liga menedzsmentje elhatárolódik a bizottság döntésétől. Állásfoglalásában a liga vezetősége leszögezi, hogy tiszteletben tartva a fegyelmi, illetve a fellebbviteli bizottság autonómiáját, nem ért egyet utóbbi csütörtöki határozatával, a kiszabott büntetést nem tartja az elkövetett szabálysértéssel arányosnak. Ezért Demján Sándor ligaelnök és Szieben László ügyvezető igazgató hétfőre összehívta az MLL rendkívüli elnökségi ülését, hogy a sportvállalkozások képviselői közösen alakíthassák ki álláspontjukat az ügyben.
"Nem ismerem pontosan a döntés indoklását, de biztos, hogy a testület jogszerűen járt el - mondta a határozat ismeretében Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Bozóky hozzátette: az MLSZ csak akkor avatkozik az ügybe, ha az már minden illetékes fórumot megjárt és ezután ennek még mindig szükségét látja.
A liga fegyelmi bizottsága június 10-én határozott úgy, hogy a Ferencváros 2003. december 31-éig zárt kapuk mögött köteles lejátszani hazai mérkőzéseit a május 30-ai, Debrecen elleni találkozó lefújását követő szurkolói rendbontás miatt. Az összecsapás után a hazai szurkolók berohantak a pályára, megverték a játékosokat, illetve leütötték Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét.
A Siófokra vonatkozó fegyelmi határozatot jóváhagyta a fellebbviteli bizottság, kivéve a pályabezárást illető részt, azt ugyanis törölték. Így a jövő heti rajton a szurkolók is megtekinthetik a Balaton FC-Ferencváros találkozót. A fellebbviteli bizottság ugyanakkor helyben hagyta Tököli Attila ügyében a fegyelmi határozatot, azaz a válogatott csatár hat bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára. A játékossal szemben az MTK elleni, május 10-ei, idegenbeli találkozó után Szieben László ligaigazgató kérte az eljárás lefolytatását, mert úgy ítélte meg, hogy Tököli szándékosan meglökte Kassai Viktor játékvezetőt. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem valószínű, hogy fehér karácsonyunk lesz

Nem valószínű, hogy fehér karácsonyunk lesz

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Valami Amerika: széttárulkozó ajtókkal támad a Lincoln luxuslimuzin, félhet az S-osztály?

Valami Amerika: széttárulkozó ajtókkal támad a Lincoln luxuslimuzin, félhet az S-osztály?

Öttusa-világbajnokság is lesz Magyarországon

Öttusa-világbajnokság is lesz Magyarországon

Nem lehet bejegyeztetni azt a weboldalcímet, hogy orbanegygeci.hu

Nem lehet bejegyeztetni azt a weboldalcímet, hogy orbanegygeci.hu

Kósa Lajos mindeközben parfümöket szimatolgat Bécsben

Kósa Lajos mindeközben parfümöket szimatolgat Bécsben