Tetszett a cikk?

A Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága a május 30-ai FTC-Debrecen találkozó utáni szurkolói rendbontás ügyében csütörtökön úgy határozott, hogy a december 31-éig történő stadionbezárás helyett mindössze három bajnoki mérkőzést kell zárt kapuk mögött megrendezni az Üllői úton. Csökkentették Szeiler József büntetését is: az FTC Rt. cégvezető vezérigazgatójának 3 millió helyett 1 millió forintot kell fizetnie. A klubra első fokon kiszabott 4 millió forintos büntetést 5 millióra emelték.

A testület indoklásában kiemelte, hogy a jelenleg érvényben lévő sporttörvény és a liga fegyelmi szabályzata szerint a 3 mérkőzésre való pályabezárás a legsúlyosabb kiszabható büntetés. Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros a Videotont, az MTK-t és a Sopront fogadja szurkolók nélkül a következő idényben. Az ítélet jogerős. Az idegenbeli meccsekre – a fegyelmi határozattal ellentétben – az FTC-nek nem kell 15 további rendezőt kérnie, a hazai találkozókon viszont 20-szal köteles növelni a létszámot. A fellebbviteli bizottság Szeiler József esetében is a jogszabályokkal indokolta a döntést, mivel ezek úgy rendelkeznek, hogy sportvezetőt legfeljebb a havi fizetésének háromszorosára lehet megbüntetni.
A Magyar Labdarúgó Liga vezetése nem ért egyet az MLL fellebbviteli bizottságának határozatával, és a liga menedzsmentje elhatárolódik a bizottság döntésétől. Állásfoglalásában a liga vezetősége leszögezi, hogy tiszteletben tartva a fegyelmi, illetve a fellebbviteli bizottság autonómiáját, nem ért egyet utóbbi csütörtöki határozatával, a kiszabott büntetést nem tartja az elkövetett szabálysértéssel arányosnak. Ezért Demján Sándor ligaelnök és Szieben László ügyvezető igazgató hétfőre összehívta az MLL rendkívüli elnökségi ülését, hogy a sportvállalkozások képviselői közösen alakíthassák ki álláspontjukat az ügyben.
"Nem ismerem pontosan a döntés indoklását, de biztos, hogy a testület jogszerűen járt el - mondta a határozat ismeretében Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Bozóky hozzátette: az MLSZ csak akkor avatkozik az ügybe, ha az már minden illetékes fórumot megjárt és ezután ennek még mindig szükségét látja.
A liga fegyelmi bizottsága június 10-én határozott úgy, hogy a Ferencváros 2003. december 31-éig zárt kapuk mögött köteles lejátszani hazai mérkőzéseit a május 30-ai, Debrecen elleni találkozó lefújását követő szurkolói rendbontás miatt. Az összecsapás után a hazai szurkolók berohantak a pályára, megverték a játékosokat, illetve leütötték Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét.
A Siófokra vonatkozó fegyelmi határozatot jóváhagyta a fellebbviteli bizottság, kivéve a pályabezárást illető részt, azt ugyanis törölték. Így a jövő heti rajton a szurkolók is megtekinthetik a Balaton FC-Ferencváros találkozót. A fellebbviteli bizottság ugyanakkor helyben hagyta Tököli Attila ügyében a fegyelmi határozatot, azaz a válogatott csatár hat bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára. A játékossal szemben az MTK elleni, május 10-ei, idegenbeli találkozó után Szieben László ligaigazgató kérte az eljárás lefolytatását, mert úgy ítélte meg, hogy Tököli szándékosan meglökte Kassai Viktor játékvezetőt. (MTI)

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Az emberiség hamarosan kiirthatja a cebu szigeti disznót, de program indult a megmentésére

Az emberiség hamarosan kiirthatja a cebu szigeti disznót, de program indult a megmentésére

Itt a Huawei új mobilja, az egymillió forintos Mate Xs

Itt a Huawei új mobilja, az egymillió forintos Mate Xs

Koronavírus: már a 2500-at közelíti a halottak száma

Koronavírus: már a 2500-at közelíti a halottak száma