Tetszett a cikk?

Nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bolti sorozatgyilkosként emlegetett Erdélyi Nándort a Fővárosi Bíróság első fokon pénteken. Erdélyi leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a börtönből.

A bíróság Erdélyi Nándort mind a négy vádban szereplő gyilkosságban bűnösnek találta. A vád szerint az újvidéki születésű, jugoszláv állampolgárságú férfi, aki bolti rablások miatt a '90-es évek közepén több évet töltött börtönben, szabadulása után 1998 januárjában és februárjában kirabolt három üzletet, és pisztollyal lelőtt négy eladót. Zsákmánya összesen 50 ezer forint volt.
A Fővárosi Bíróság (FB) 2000-ben kihirdetett elsőfokú döntésében nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés címén ítélte életfogytiglanra Erdélyi Nándort a csepeli kettős gyilkosság miatt, és úgy rendelkezett, hogy leghamarabb 23 év után vizsgálható feltételes szabadlábra bocsátása.
A Legfelsőbb Bíróság tavaly másodfokon hatályon kívül helyezte az FB döntését, és új eljárásra utasított. Az LB szerint ugyanis összefüggésében kellett volna szemlélni Erdélyi Nándor nyomozati szakban mind a négy gyilkosságra vonatkozóan tett részletes beismerő vallomásait, a helyszínek részletes leírását, amelyekben mind a négy emberölést illetően voltak olyan adatok, amelyeket csak az elkövető ismerhetett. Továbbá az LB nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy mind a négy gyilkosságot ugyanazzal a fegyverrel követték el, illetve Erdélyi Nándor őrizetbe vétele után abbamaradt a sorozat jellegű bűncselekmény. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bemutatta új emblémáját a Peugeot

Bemutatta új emblémáját a Peugeot

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Autópályán talált telibe egy kisrepülő egy Lexust – videó

Autópályán talált telibe egy kisrepülő egy Lexust – videó