Nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bolti sorozatgyilkosként emlegetett Erdélyi Nándort a Fővárosi Bíróság első fokon pénteken. Erdélyi leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a börtönből.

A bíróság Erdélyi Nándort mind a négy vádban szereplő gyilkosságban bűnösnek találta. A vád szerint az újvidéki születésű, jugoszláv állampolgárságú férfi, aki bolti rablások miatt a '90-es évek közepén több évet töltött börtönben, szabadulása után 1998 januárjában és februárjában kirabolt három üzletet, és pisztollyal lelőtt négy eladót. Zsákmánya összesen 50 ezer forint volt.
A Fővárosi Bíróság (FB) 2000-ben kihirdetett elsőfokú döntésében nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés címén ítélte életfogytiglanra Erdélyi Nándort a csepeli kettős gyilkosság miatt, és úgy rendelkezett, hogy leghamarabb 23 év után vizsgálható feltételes szabadlábra bocsátása.
A Legfelsőbb Bíróság tavaly másodfokon hatályon kívül helyezte az FB döntését, és új eljárásra utasított. Az LB szerint ugyanis összefüggésében kellett volna szemlélni Erdélyi Nándor nyomozati szakban mind a négy gyilkosságra vonatkozóan tett részletes beismerő vallomásait, a helyszínek részletes leírását, amelyekben mind a négy emberölést illetően voltak olyan adatok, amelyeket csak az elkövető ismerhetett. Továbbá az LB nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy mind a négy gyilkosságot ugyanazzal a fegyverrel követték el, illetve Erdélyi Nándor őrizetbe vétele után abbamaradt a sorozat jellegű bűncselekmény. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ötszörösére emelték az indiak belépőjegyenek árát a Tádzs Mahalba

Ötszörösére emelték az indiak belépőjegyenek árát a Tádzs Mahalba

Egy korszak vége: az utolsó csipogókat is lekapcsolják Japánban

Egy korszak vége: az utolsó csipogókat is lekapcsolják Japánban

Videó: Halld meg a hangunk, Orbán!

Videó: Halld meg a hangunk, Orbán!

Élő közvetítésben pofozta fel feleségét a Fortnite-játékos, letartóztatták a rendőrök

Élő közvetítésben pofozta fel feleségét a Fortnite-játékos, letartóztatták a rendőrök

Andy Vajna: Nekem semmi bajom Mészáros Lőrinccel

Andy Vajna: Nekem semmi bajom Mészáros Lőrinccel

A tudás kincstára

A tudás kincstára