Tetszett a cikk?

Kovács László külügyminiszter azonnali hatállyal elrendelte a magyarországi tiszteletbeli konzulátusok működésére vonatkozó rendelkezések felülvizsgálatát - tájékoztatott Tóth Tamás külügyi szóvivő vasárnap. Lapértesülések szerint Kulcsár Attila, a K and H bank brókerházánál történt sikkasztás gyanúsítottja évekkel ezelőtt arról kapott igazolványt a Külügyminisztériumtól, hogy ő a libériai tiszteletbeli konzul gépkocsivezetője.

A külügyminiszter felfüggesztette azt az 1999-ben bevezetett gyakorlatot, hogy a tiszteletbeli konzulátusok kérésére a képviselet helyi alkalmazottai részére a Külügyminisztérium körbélyegzővel ellátott "Igazolvány"-t állít ki. "Az utóbbi napokban az igazolványok kapcsán a sajtóban napvilágot látott hírek szerint felmerült az igazolvánnyal történő visszaélés gyanúja." - olvasható a közleményben.
A magyarországi tiszteletbeli konzulátusok egy csoportjának kezdeményezésére 1999 nyarán az akkori külügyminisztériumi vezetés vezette be azt a gyakorlatot, hogy a helyi alkalmazottak részére a Külügyminisztérium igazolványt állít ki. A fénykép nélküli igazolvány csak a tiszteletbeli konzulátusok írásos meghatalmazásával és a személyi azonosságot igazoló dokumentummal együtt érvényes. Az igazolvány önmagában sem utazási okmányként, sem a személyi azonosság igazolására nem szolgálhat.
A Népszabadság információja szerint Kulcsár Attila, a K and H bank brókerházánál történt sikkasztás gyanúsítottja évekkel ezelőtt arról kapott igazolványt a Külügyminisztériumtól, hogy ő a libériai tiszteletbeli konzul gépkocsivezetője. Tóth Tamás külügyi szóvivő az MTI kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta azt, hogy a külügyminiszter intézkedése összefüggésben van Kulcsár Attila ügyével. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése