Tetszett a cikk?

A Fővárosi Főügyészség megszüntette a Szabó László Zsolt, a Magyar Televízió Rt. volt elnöke ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást. Haraszti Miklós és Pető Iván a döntés miatt élesen bírálta a főügyészt.

"Összességében megállapítható, hogy az MTV Rt. 2001 végére bekövetkező helyzete és keletkezett vesztesége nem Szabó László Zsolt kötelességszegő magatartásának következménye volt, ezért került sor a nyomozás megszüntetésére" - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.
A nyomozás hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt Haraszti Miklós és Pető Iván szabad demokrata politikusok, valamint a Magyar Televízió felügyelő bizottságának feljelentése nyomán indult 2000. február 28-án. A rendőrség könyvszakértőket is bevont a nyomozásba, és több vonatkozásban is vizsgálta a televízió 1999-es és 2000-es évi gazdálkodását, amely időszakban Szabó László Zsolt volt a Magyar Televízió Rt. elnöke. 2000 végére a Magyar Televízió Rt. adósságállománya húszmilliárd forintra nőtt, és az intézmény felélte az értékesített ingatlanok eladásából származó pénzösszeget is.
"Egy köztársaság független legfőbb ügyésze arra való, hogy megtorolja a közpénzek bűnös pazarlását: ehelyett ezen ügyek tisztára mosása folyik" – reagált a nyomozás megszüntetésére Haraszti Miklós, aki emlékeztetett rá: az ügyészség Szabó László Zsolt volt MTV elnök ügyében szüntette meg a nyomozást, noha ő Pető Ivánnal közösen - akárcsak a közszolgálati médium felügyelő bizottsága, az Állami Számvevőszék és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal - ismeretlen tettes ellen intézett beadványt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett a Huawei első autója

Megérkezett a Huawei első autója

Mit tehet az a vendéglátóhely, amely a járvány alatt is fenntarhatóan akar működni?

Mit tehet az a vendéglátóhely, amely a járvány alatt is fenntarhatóan akar működni?

A JP Morgan is ráfázhat a Szuperliga bukására

A JP Morgan is ráfázhat a Szuperliga bukására