Tetszett a cikk?

Bárándy Péter igazságügy-miniszter aláírta a Bécsben fogva tartott Kulcsár Attila kiadatására vonatkozó magyar kérelmet - közölte Forman Tünde, a tárca főosztályvezető-helyettese szerdán. A minisztérium csütörtökön küldi meg a kérelmet az osztrák igazságügyi tárcának.

Forman elmondta, hogy a kérelem kézhezvétele után a kiadatási eljárás Ausztriában, az ottani belső jog szerint folyik tovább. A kérvény egyébként tartalmazza a K and H Equities sikkasztással gyanúsított volt brókerének személyi adatait, a gyanúsításban szereplő cselekményeket illetve azok jogi minősítését.
Bánáti János, Kulcsár ügyvédje szeretné felkeresni védencét Bécsben, de sem utazásának időpontjáról, sem pedig a Kulcsár Attilával, illetve osztrák ügyvédjével lefolytatandó konzultációkról nem kívánt nyilatkozni. "Amennyiben védencem hozzájárul, Magyarországon már nem fogok elzárkózni a nyomozás eseményeinek ismertetésétől, illetve adott esetben azok védői szempontú értékelésétől" - fűzte hozzá Bánáti.
A K and H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókerét a múlt csütörtökön a magyar hatóságok a bécsi operaház elé csalták, ahol az osztrák rendőrség őrizetbe vette. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lőrinc László: Kutyák, karavánok és szekták az SZFE-ügy árnyékában

Lőrinc László: Kutyák, karavánok és szekták az SZFE-ügy árnyékában

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen