Tetszett a cikk?

Beleegyezett a kiadatásba a Bécsben fogva tartott Kulcsár Attila. A milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker egy napilap tudósítójának cáfolta, hogy a rendőrök "tőrbe csalták volna". Az Igazságügyi Minisztérium csütörtökön megküldte az osztrák igazságügyi tárcának Kulcsár Attila kiadatási kérelmét.

A jelenleg Bécsben fogva tartott Kulcsár Attilához ment "beszélőre" a Népszabadság bécsi tudósítója. Beszélgetésük során Kulcsár kitalációnak minősítette, hogy bármiféle konzuli kapcsolatai lettek volna. Cáfolta, hogy a rendőrök Bécsben "tőrbe csalták volna", s azt is, hogy megfordult a fejében Thaiföld, mint úti cél.
A napilapnak elmondta, nem akart kibújni a kihallgatás alól, arra pedig nem számított, hogy a megjelenés elmulasztása rögtön letartóztatáshoz vezet. A K and H Equities brókercég milliárdos sikkasztással gyanúsított egykori brókere nem válaszolt arra a kérdésre, vajon milyen szerepe volt a történtekben Rejtő E. Tibornak, a K and H Bank azóta lemondott vezérigazgatójának. Korábban Kulcsár Attila egy internetes lapnak úgy nyilatkozott, hogy a bank vezetése tudott a sikkasztásokról.
Az Origo internetes lap információi szerint Kulcsár Attila szerdán Bécsben találkozott Friderikusz Sándorral. A lap szerint az MTV műsorvezetőjének a volt bróker azt állította, hogy nála kevesebb, mint egy milliárd forint maradt, de a többi pénz sorsáról csak a rendőrséget tájékoztatja majd.
Az Igazságügyi Minisztérium csütörtökön megküldte az osztrák igazságügyi tárcának Kulcsár Attila kiadatási kérelmét. Amennyiben a volt bróker beleegyezik az egyszerűsített eljárásba, akkor elfogásától számított 40 napon belül megtörténik a kiadatás.
Kulcsár Attila egy hete van kiadatási őrizetben Bécsben. Az osztrák rendőrség azt követően tartóztatta le, hogy nem jelent meg a magyar rendőrség idézésére és az ügyészség kiadta ellene a nemzetközi elfogatóparancsot. A K and H Equities brókercég egykori befektetési tanácsadóját azzal gyanúsítják, hogy a bank és a brókercég szabályait megsértve kezelte a befektetők pénzét, a számlákról valótlan tartalmú értesítéseket küldött az ügyfeleknek, miközben pénzüket pilóta játékhoz hasonló módon forgatta. A rendőrség szerint ezzel mintegy 12 milliárd forint kárt okozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Nem hiszem el, 20 éves vagyok!" – kisebb sokkot kapott a Rengeteg színésze, mikor kiderült, hogy megnyerte az Ezüst Medvét

"Nem hiszem el, 20 éves vagyok!" – kisebb sokkot kapott a Rengeteg színésze, mikor kiderült, hogy megnyerte az Ezüst Medvét

Sírni kezdtek a Haas szerelői, amikor megtudták, hogy Schumacher fia csatlakozik hozzájuk

Sírni kezdtek a Haas szerelői, amikor megtudták, hogy Schumacher fia csatlakozik hozzájuk

Megkérdezték a YouTube-ot, mikor oldják fel Donald Trump tiltását

Megkérdezték a YouTube-ot, mikor oldják fel Donald Trump tiltását