Beleegyezett a kiadatásba a Bécsben fogva tartott Kulcsár Attila. A milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker egy napilap tudósítójának cáfolta, hogy a rendőrök "tőrbe csalták volna". Az Igazságügyi Minisztérium csütörtökön megküldte az osztrák igazságügyi tárcának Kulcsár Attila kiadatási kérelmét.

A jelenleg Bécsben fogva tartott Kulcsár Attilához ment "beszélőre" a Népszabadság bécsi tudósítója. Beszélgetésük során Kulcsár kitalációnak minősítette, hogy bármiféle konzuli kapcsolatai lettek volna. Cáfolta, hogy a rendőrök Bécsben "tőrbe csalták volna", s azt is, hogy megfordult a fejében Thaiföld, mint úti cél.
A napilapnak elmondta, nem akart kibújni a kihallgatás alól, arra pedig nem számított, hogy a megjelenés elmulasztása rögtön letartóztatáshoz vezet. A K and H Equities brókercég milliárdos sikkasztással gyanúsított egykori brókere nem válaszolt arra a kérdésre, vajon milyen szerepe volt a történtekben Rejtő E. Tibornak, a K and H Bank azóta lemondott vezérigazgatójának. Korábban Kulcsár Attila egy internetes lapnak úgy nyilatkozott, hogy a bank vezetése tudott a sikkasztásokról.
Az Origo internetes lap információi szerint Kulcsár Attila szerdán Bécsben találkozott Friderikusz Sándorral. A lap szerint az MTV műsorvezetőjének a volt bróker azt állította, hogy nála kevesebb, mint egy milliárd forint maradt, de a többi pénz sorsáról csak a rendőrséget tájékoztatja majd.
Az Igazságügyi Minisztérium csütörtökön megküldte az osztrák igazságügyi tárcának Kulcsár Attila kiadatási kérelmét. Amennyiben a volt bróker beleegyezik az egyszerűsített eljárásba, akkor elfogásától számított 40 napon belül megtörténik a kiadatás.
Kulcsár Attila egy hete van kiadatási őrizetben Bécsben. Az osztrák rendőrség azt követően tartóztatta le, hogy nem jelent meg a magyar rendőrség idézésére és az ügyészség kiadta ellene a nemzetközi elfogatóparancsot. A K and H Equities brókercég egykori befektetési tanácsadóját azzal gyanúsítják, hogy a bank és a brókercég szabályait megsértve kezelte a befektetők pénzét, a számlákról valótlan tartalmú értesítéseket küldött az ügyfeleknek, miközben pénzüket pilóta játékhoz hasonló módon forgatta. A rendőrség szerint ezzel mintegy 12 milliárd forint kárt okozott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Állítólag van egy titkos laboratóriuma a Huaweinek, amit csak úgy hívnak: a Fehér Ház

Állítólag van egy titkos laboratóriuma a Huaweinek, amit csak úgy hívnak: a Fehér Ház

Kurz szépen odaszólt egyet Orbánnak a Frontex miatt

Kurz szépen odaszólt egyet Orbánnak a Frontex miatt

Engedély nélkül rakták le az olajiszapot, amelyből rákkeltő anyag szivárgott a XVIII. kerületi kutakba

Engedély nélkül rakták le az olajiszapot, amelyből rákkeltő anyag szivárgott a XVIII. kerületi kutakba

KSH-népszámlálás: az emberek szerint a politkusok a legtúlfizetettebbek

KSH-népszámlálás: az emberek szerint a politkusok a legtúlfizetettebbek

Újra megnyílt a strasbourgi karácsonyi vásár

Újra megnyílt a strasbourgi karácsonyi vásár

Trump a Twitteren rúgta ki botrányokba keveredett belügyminiszterét

Trump a Twitteren rúgta ki botrányokba keveredett belügyminiszterét