Tetszett a cikk?

A rendőrség akár a vádalku lehetőségét is kilátásba helyezi, ha valaki érdemi információval segíti a nyomozást Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének június 16-ai megverésével kapcsolatban - közölte a rendőrség szerdán.

"Változatlanul fenntartjuk az egymillió forintos jutalmat, de a nyomravezetőt, vagy informátort a tanúvédelmi programba is bevonnánk, azaz megóvnánk a nyilvánosságtól" - mondta csütörtökön a nyomozást vezető rendőrtiszt, Petőfi Attila. Abban az esetben, ha az érdemi információval rendelkező személy ellen büntetőeljárás van folyamatban, a "vádalku lehetősége sem zárható ki" - tette hozzá a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője.
Az alezredes az MTI-nek azt is elmondta, hogy a sajtóinformációkkal ellentétben a rendőrök a helyszínen hátrahagyott kerékpáron - amellyel balesetet színlelve megállásra kényszerítették az elnököt - találták az azonosításra alkalmas szag- és DNS-mintát, és nem a 92 centiméter hosszú és két centiméter átmérőjű seprűnyélen, amellyel megverték a PSZÁF elnökét.
Az eddigi vizsgálatok során Szász Károly bántalmazásának motívumát, illetve indítékát nem tudták megállapítani. Az alezredes tájékoztatása szerint az eddig begyűjtött információk ellenőrzése folyamatban van, de az ügy "még nem lendült előre".
Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja. Szász Károly egy akkor készülő felügyeleti határozattal hozta összefüggésbe a személye elleni támadást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy életképes embriót hoztak létre a kihalás szélén álló északi szélesszájú orrszarvúk megmentésére

Négy életképes embriót hoztak létre a kihalás szélén álló északi szélesszájú orrszarvúk megmentésére

Radar360: Döntött az esküdtszék Floyd-ügyben, a CEU nem tér vissza

Radar360: Döntött az esküdtszék Floyd-ügyben, a CEU nem tér vissza

Már a román főügyészség vizsgálja az úzvölgyi temető elfoglalásának ügyét

Már a román főügyészség vizsgálja az úzvölgyi temető elfoglalásának ügyét