Tetszett a cikk?

Az MSZP sem szakmailag, sem politikailag nem tartja elfogadhatónak az üzemben tartási díj visszaállítását - nyilatkozta szerdán Újhelyi István, a párt elnökségi tagja és médiapolitikusa.

Újhelyi szerint a televíziókészülékek üzemben tartási díjának ismételt bevezetése újabb adó lenne, az MSZP azonban nem hajlandó újabb terhet róni a családokra. "Az üzemben tartási díj eltörlése a szocialista párt választási programjában szerepelt, az idei évtől kezdve ezt az összeget már nem kellett az embereknek befizetniük" - mondta Újhelyi István, hozzátéve: ha a többi párt továbbra sem hajlandó az üzemben tartási díjnak a médiatörvényből való kiiktatására, akkor javasolni fogja, hogy az állam jövőre is vállalja át a befizetését.
A Magyar Televízió Közalapítvány két, SZDSZ által delegált kuratóriumi elnökségi tagja, Haraszti Miklós és Kozák Márton vetette fel a napokban a televíziókészülékek üzemben tartási díjának újbóli bevezetését. "Az általunk javasolt megoldás alkalmazása esetén csak a szegény, alacsony jövedelmű családok helyett fizetne a költségvetés" - mondta Kozák Márton. Szerinte ha - a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is - tízből mintegy hat televízió-tulajdonos róná le a díjat, azzal 21 milliárd forintot takaríthatna meg a költségvetés. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PSZ: Volt, hogy a takarítónőt beküldték az órára a gyerekekre vigyázni, annyian betegedtek meg

PSZ: Volt, hogy a takarítónőt beküldték az órára a gyerekekre vigyázni, annyian betegedtek meg

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Meglepte a MOB-ot, hogy az ausztráloknak adnák a 2032-es olimpiát

Meglepte a MOB-ot, hogy az ausztráloknak adnák a 2032-es olimpiát